Ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Αθήνας τα τελευταία χρόνια είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός αφού έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα από ολόκληρη, την Ευρώπη και όχι μόνο. Αναμφισβήτητα είναι πιο ώριμη από ποτέ και φυσικά πολύ πλουσιότερη.
Πρόσφατα στο πλαίσιο της γευσιγνωσίας επισκέφτηκα μαζί με συνεργάτες μου το Zale. Όλα κύλησαν εξαιρετικά, με την κουζίνα το service αλλά και την διακόσμηση, αφού η εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης παρασύρει τους επισκέπτες, σε μία γαστρονομική περιπέτεια που τιμά το παλιό και αγκαλιάζει το καινούριο.
Ο Executive Chef Γιάννης Στανίτσας έχει συνθέσει ένα μοναδικό μενού, αφού η εμπειρία του, η τεχνογνωσία αλλά και οι μνήμες που διαθέτει εμπνέουν στο έπακρο τις γαστρονομικές του προτάσεις και το οποίο εκτελεί εξαιρετικά η Chef de Cuisine Έλενα Μπαλάσκα.
Ξεκινήσαμε με την salmon salad, συνεχίσαμε με την κροκέτα ελληνικού μουσακά μπαίνοντας σιγά σιγά στο πνεύμα για το τι θα επακολουθήσει! Το ταλιολίνι καραβίδας με σάλτσα bisque αστακού και εστραγκόν αλλά και τα μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος, μπρεζέ με κρασί Λήμνου, πέτουρα και γραβιέρα Νάξου ήταν πιάτα χωρίς υπερβολή προτάσεις υψηλής σύνθεσης και ταλέντου από τον Γιάννη Στανίτσα. Κλείσαμε την βραδιά με γαλακτομπούρεκο ᾽᾽μιλφέιγ᾽᾽και προφιτερόλ.

Ο restaurant manager Λουκάς Κούτουλας έχει φροντίσει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και το έχει καταφέρει. Χρόνια στο χώρο της εστίασης η εμπειρία που διαθέτει τον κάνουν μοναδικό στο είδος του.