Ιδιαίτερες συστάσεις για το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν χρειάζονται, αφού από μόνο του αποτελεί στολίδι στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας! Πρεσβεύει επάξια την μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Όλα τα πιάτα του έχουν φινέτσα, αρτιότητα και σωστές ποσότητες, με αποτέλεσμα να καλύπτεται το αίσθημα του πελάτη για μοναδικές απολαύσεις.
Ο Θανάσης Βασίλαινας «εμπλέκεται» σε όλα -με την καλή έννοια πάντως- και γι αυτό το εστιατόριο λειτουργεί άψογα, σε όλους τους τομείς. Η wine list, είναι πλήρως ενημερωμένη και το service, καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών.
Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με την ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας». Η ψαρόσουπα, με κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας καθώς επίσης και το ταρτάρ, με φρέσκες γαρίδες Κοιλάδας και μαγιάτικο, προζυμένια μπρουσκέτα και καπνιστή μαγιονέζα, ήταν υπέροχα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα παρακάτω πιάτα. Ο μπακαλιάρος σε κρούστα, με αφράτη σκορδαλιά και ψητά παντζάρια καθώς το γιουβετσάκι γαρίδες, με καπνιστή ντομάτα και μυρώνια, ήταν άψογο, τόσο σε γεύση όσο και σε αισθητική. Για το τέλος αφήσαμε το μοσχαρίσιο διάφραγμα, με καρότα κονφί, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα bordelaise.
Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με το καλύτερο τρόπο. Τα επιδόρπια απλά ήταν φανταστικά. Έβλεπες την υπεροχή που είχαν τα πιάτα και αυτομάτως το μυαλό σου πήγαινε στο ταλέντο του chef. Το μάνγκο, με κρέμα βανίλιας, μαρέγκες μοσχολέμονου, sorbet passion fruit καθώς επίσης και το γαλακτομπούρεκο, με φύλλο αμυγδάλου, κρέμα σιμιγδάλι, παγωτό από καραμελωμένο βούτυρο.
INFO:
Βρασίδα 13, Αθήνα 115 28
21 0721 0501