VAROULKO SEASIDE

Ιδιαίτερες συστάσεις για το εστιατόριο που τάραξε στην κυριολεξία τα νερά της αθηναϊκής εστίασης δεν χρειάζονται. Ο Λευτέρης Λαζάρου από μόνος του αποτελεί μια σταθερή και διαχρονική αξία στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας αφού συνδιάζει με επιτυχία κλασσικές αξίες, με δημιουργικές προτάσεις, προσθέτοντας την τέλεια εκτέλεση, σε έναν χώρο ιδιαίτερο και πολύ προσεγμένο, από πολλές απόψεις. Η γευστική του πρόταση, είναι καθαρά προσανατολισμένη στη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν πολυεπίπεδο, σύγχρονο και κομψό χώρο, που είναι σε απόλυτη αμεσότητα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, δηλαδή στην ακτή Κουμουνδούρου.

Ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε από το menu επιλογές δικές μας, αλλά και του chef σε μια βραδιά που την χαρακτήρισε η εμπειρία και η αισθητική. Η ποιότητα των υλικών, η τεχνική και η έμπνευση, κυριαρχούν παντού. Η wine list, περιέχει εξαιρετικές ετικέτες κρασιών και είναι από τα δυνατά χαρτιά του «Varoulko Seadise».

Ξεκινήσαμε με την αθηναϊκή σαλάτα με πίκλα τζίντζερ, νερό τομάτας και μοσχολέμονο. Συνεχίσαμε με το κριθαράκι με γαρίδες, κρασί Λήμνου, μπούκοβο και παρμεζάνα. Νοστιμότατο επίσης ήταν και το μπαρμπούνι με κρέμα από ρίζα μαϊντανού, κροκέτες τραχανά και σάλτσα ζαφορά. Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με τα επιδόρπια. Τόσο το αχλάδι ποσέ σε μπύρα-σαφράν, μους λευκής σοκολάτας, μπισκότο βρώμης, που συνοδευόταν με παγωτό πράσινο τσάι-κανέλα-κάρδαμο, όσο και η lemon pie, με mousseline ginger, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμύγδαλο και παγωτό τόνκα-πιπέρι, ήταν εξαιρετικά.

Πρόκειται για μια πινακοθήκη τέχνης και ταλέντου από έναν chef, που ξέρει να ακούει τις απαιτήσεις των πελατών, δημιουργώντας, με στυλ και ευρυματικότητα, ένα menu αντάξιο της προσωπικότητάς του. Δεν είναι τυχαίο ότι βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο από το 1993, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα διαθέτει βραβείο Michelin.

INFO:

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Πειραιάς 104 35

varoulko.gr

instagram.com/varoulkoseaside

facebook.com/varoulkorestaurant

210 5228400

E-mail: info@varoulko.gr

10
10