4+1 ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ DELIVERY

Η Αθήνα, αν και σε περιορισμό εξαιτίας των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας προκαλεί να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα ζαχαροπλαστεία που άνοιξαν χωρίς να το καταλάβουμε.

Και υπάρχουν πολλά! Hot spots για να προμηθευτείτε γλυκά για το σπίτι, να ικανοποιήσετε την απογευματινή σας λιγούρα ή ακόμη και να κάνετε ντελίβερι ένα ντελικάτο γλυκό που αξίζει και μια θέση στο timeline του Instagram.

Ιδού πέντε νέα ζαχαροπλαστεία για γλυκές λιχουδιές τις οποίες επιβάλλεται να δοκιμάσετε αν σας ανήκει ο τίτλος του «γλυκατζή».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ourse (@ourse_athens)

Ourse

Μια νέα, γλυκιά άφιξη που φέρνει παριζιάνικο αέρα προσγειώθηκε στον γευστικό χάρτη των νοτίων προαστίων. Το ζαχαροπλαστείο με τα ντελικάτα γλυκά, το Ourse, άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο, στην οδό Μυστρά 39 στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πίσω από το αυτό το project βρίσκονται τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση «καλό γλυκό»: η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης, που είναι γνωστός και από τη θητεία του στη «Σπονδή».

Μπαίνοντας λοιπόν στο Ourse θα αντικρίσετε μέσα σε γυάλινα δοχεία γλυκά κομψοτεχνήματα. Οπως για παράδειγμα το Paris Brest, το οποίο δημιουργήθηκε το 1910 για τον εορτασμό του ποδηλατικού αγώνα, στη διάσημη ποδηλατική διαδρομή και το οποίο συμβολίζει τον τροχό ποδηλάτου. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια σε ζαχαροπλαστεία σε όλη τη Γαλλία. Στo Ourse θα το βρείτε σε μια εκδοχή Παρισιού – Αίγινας, καθώς διατηρείται το στρογγυλό σχήμα και η βάση ζαχαροπλαστικής choux, με γέμιση όμως κρέμας πραλίνας φιστίκι, φιστίκι ganache montée και crumble φιστίκι.

Ποιοτικά σοκολατάκια, μπάρες φτιαγμένες με τους καλύτερους κόκκους κακάο, μπριός με σοκολάτα gianduja και καραμελωμένα φουντούκια, αλλά και μια καταπληκτική μηλόπιτα από τραγανή και αέρινη σφολιάτα, γλυκιά και φίνα γέμιση μήλων, κραμπλ κανέλας και κομμάτια μήλου στην επιφάνεια. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις!

Πού: Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

 

Little Darling

Αν ψάχνετε για ένα ωμοφαγικό γλυκό που να είναι όμως εξίσου απολαυστικό με ένα «κανονικό», με τη διαφορά ότι σε αυτά τα επιδόρπια αντικαθίσταται η ζάχαρη από σιρόπι και χρησιμοποιούνται φρούτα και ξηροί καρποί, τότε στο Little Darling θα βρείτε αυτό ακριβώς που θέλετε.

Το μυστικό το γνωρίζουν εδώ και λίγο καιρό οι vegan αλλά και οι λάτρεις μιας πιο υγιεινής διατροφής που επισκέπτονται το ζαχαροπλαστείο στην Αργυρούπολη για raw vegan γλυκά από εκπληκτικά υλικά χωρίς ενοχές.

Λευκή σοκολάτα και κρέμα φουντουκιού, τάρτα με passion fruit και mango, raw carrot cake με τα καρότα του, τα καρύδια, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά του και φουλ γεύση, είναι κάποια από τα γλυκά που θα βρείτε. Ακόμη και αν δεν είστε vegan, αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Πού: Little Darling, Εθνάρχου Μακαρίου 119, Αργυρούπολη & ντελίβερι μέσω efood

 

Ζαχαροπλαστείο Ανδρεαδάκης

Η οδός Ανατολικής Ρωμυλίας και Κύπρου γωνία θα έχει μια νέα γευστική πρόταση από τις 25 Φεβρουαρίου. Αυτόν τον δρόμο διάλεξε το γνωστό και αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Ανδρεαδάκης για το τρίτο του παιδί, που έρχεται να προσθέσει τη δική του πινελιά με λαχταριστά γλυκά, κεράσματα, σιροπιαστά και φυσικά τις ευφάνταστες τούρτες.

Η φιλοσοφία θα είναι ίδια. Με βάση την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, το ζαχαροπλαστείο Ανδρεαδάκης μέσα από τις γλυκές του δημιουργίες και σε αυτή τη νέα γλυκιά άφιξη στην Πετρούπολη θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανές όλες εκείνες τις μνήμες από τα παλιά που κάνουν τη ζωή μας ξεχωριστή.

Σε συνδυασμό ασφαλώς με τη μοντέρνα ζαχαροπλαστική και την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών.

Πού: Ζαχαροπλαστείο Ανδρεαδάκης, Ανατολικής Ρωμυλίας 152 & Κύπρου

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candy’s caravan (@candyscaravan)

Candy’s Caravan

Τι θα λέγατε για κάτι διαφορετικό; Οπως για παράδειγμα pancakes σε ξυλάκι για απόλαυση χωρίς ταλαιπωρία, ή λαχταριστό και σιροπιαστό μπαμπά σε συσκευασία μπέργκερ, ή ένα κιτ που δεν θα θέλετε να το μοιραστείτε με κανέναν… red velvet cake, σοκολάτες, τραγανά ζυμαράκια και η απόλαυση δεν έχει όριο!

Ολα αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στο Candy’s Caravan, ένα ζαχαροπλαστείο fast food σε ένα μοναδικό concept store στη Γλυφάδα.

Οσοι από εσάς κρύβετε τον ινφλουένσερ μέσα σας, πέρα από τον γλυκατζή, είναι το απόλυτο μέρος για γλυκά μαζί με κάμερα!

Πού: Candy’ s Caravan, Γιαννιτσοπούλου 3 Γλυφάδα, τηλέφωνο 210 8942262 και ντελίβερι μέσω efood

 

Sweet Spoot by Dimitris Drakos

Και για το τέλος αφήσαμε το Sweet Spoot by Dimitris Drakos, που μπορεί να άνοιξε τις πόρτες του λίγο πριν από την πρώτη καραντίνα και να μετρά σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας, όμως «μετράει» για καινούργιο, κυρίως για τη φρεσκάδα που αποπνέει το design του.

Παστέλ χρώματα, παραμυθένια αισθητική και μια όμορφη γωνιά με αμυγδαλιά και κρεμαστή πολυθρόνα, αν είστε και κυνηγός των likes στο Instagram.

Red velvet, carrot cake, μοναδικά βαζάκια με διάφορες γεύσεις όπως snickers, cheesecake, αλλά και ινσταγραμμικές τούρτες, είναι μόνο μερικές από τις γλυκές απολαύσεις που θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο.

Στα best sellers του Sweet Spoon είναι το λαχταριστό κρουασάν γεμιστό με παγωτό, το cheesecake κάστανο και φυσικά το carrot cake.

Πού: SweetSpoon by Dimitris Drakos, Μαρίνου Γερουλάνου 59, Αργυρούπολη, Τηλέφωνο: 21 0994 8303 & ντελίβερι μέσω efood

Πηγή: iefimerida.gr

10
10