Μόλις έφτασα, μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τον ελληνικό κινηματογράφο. Γραφικό, όμορφο και πολύ απλό, αποτυπώνει με ιδιαίτερη επιτυχία, την νοσταλγία δεκαετιών, που η Ελλάδα γνώριζε την απόλυτη καθιέρωση, από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη. Η θέα είναι μοναδική και ο κόσμος που το επισκέπτεται συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας και όχι μόνο. Οι κατάλληλες μουσικές επιλογές βοηθούν να ξεφύγετε έστω και λίγο από την βαρετή καθημερινότητα της εποχής. Ο Θοδωρής Καρίνος, συμπληρώνει με την εμπειρία του, ένα υπέροχο ελληνικό menu.
Ξεκινήσαμε με την ομώνυμη σαλάτα, Ταβέρνα 37, με ντομάτες, αγγούρι, φρέσκα βότανα, γαρίδα, μαρούλι, μελάσα, λεμόνι και ψωμί αρωματισμένο με ρίγανη. Οι γαρίδες σαγανάκι, με τυρί φέτα παλαιωμένο σε βαρέλια και σάλτσα ντομάτας καθώς επίσης και τα μύδια στον ατμό, με σκόρδο, ασύρτικο κρασί και λεμόνι, ήταν ιδιαίτερα. Το κριθαρότο καραβίδας, ήταν άριστο και σωστό σε εκτέλεση. Το φιλέτο κοτόπουλο, ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ο επίλογος γράφτηκε, με μπακλαβά και ριζόγαλο, σε ένα ιδιαίτερα νοσταλγικό περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο executive chef του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι ο Bertrand Valegeas.
INFO:
«Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 8901040