To 2002, ο σεφ και επιχειρηματίας Rainer Becker και ο συνεργάτης του, Arjun Waney, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα ξεχωριστό εστιατόριο σε ένα απομονωμένο σημείο της Knightsbridge στο Λονδίνο. Το ονόμασαν ZUMA και αυτό που προσπάθησαν να περάσουν ως νεωτερισμό ήταν η γιαπωνέζικη robata.
Ένα ξεχωριστό τρόπο ψησίματος των κρεάτων και των ψαριών που μοιάζει με το κλασικό μπάρμπεκιου, ωστόσο ξεχωρίζει ως προς το γεγονός ότι το κρέας ψήνεται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ταχύτητες στα κάρβουνα. Αυτή τη μέθοδο οι Ιάπωνες την ονομάζουν robatayaki ή robata. Αίφνης, οι Άγγλοι την έμαθαν για τα καλά και την αγάπησαν. Τώρα ήρθε η ώρα της Μυκόνου.
Το γνωστό εστιατόριο ΖUMA ενώνει τις δυνάμεις του με το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων «CAVO TAGOO» στη Μύκονο, από τις 15 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου 2020. Θα είναι μια pop-up συνεργασία που αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο: το Zuma είναι γνωστό για το πώς ταξιδεύει μέσω των πιάτων τη σύγχρονη ιαπωνική κουζίνα που διατηρεί την αυθεντικότητά της δίχως να προσκολλάται στην παράδοση. Κάπως έτσι αναμένεται να γίνει και σ’ αυτή τη σύμπλευση στη Μύκονο.
Στην μυκονιάτικη εκδοχή του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και φόντο το Aquarium Bar των βραβευμένων κοκτέιλ (μεταξύ των οποίων, τα Rikka & Tonic με Tanqueray 10, Grapefruit bitter, Yuzu tonic και grapefruit wedge, Hikari Spritz με Italicus rosolio, Dolin white, Sweet vermouth, Yuzu tonic με prosecco).
Διεύθυνση: Μύκονος 846 00
Τηλέφωνο: 2289 020100
instagram.com/cavotagoomykonos