Είναι σημαντικό ένας chef, να δείχνει μέσα από τις δημιουργίες του, αισθητική, ταλέντο, έμπνευση και διάθεση για να πάει μπροστά. Ο λόγος για τον Μιχάλη Ντουνέτα, που με τα πιάτα του, δίνει ένα ρεσιτάλ υψηλής μαγειρικής τέχνης. Πετυχαίνει το σωστό δέσιμο των υλικών. Εμβληματικές σπεσιαλιτέ, άψογη τεχνική εκτέλεση των πιάτων, με τη γνώση της αφαίρεσης να κυριαρχεί παντού, κάνει τον επισκέπτη να ταιριάζει άνετα στο bar restaurant Soleto.
Ξεχώρισα την γευστικότατη crab salad με sauce λεμονιού το salmon tartare, τις τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, τις αυθεντικές ιταλικές πίτσες, τα burger αλλά και το σουφλέ ελβετικής σοκολάτας, που απογειώνει τις αισθήσεις και βάζει το απαραίτητο happy end, σε μια βραδιά γευσιγνωσίας που πραγματικά τα είχε όλα. Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι υποδειγματική.
Η καρδιά της μεσαιωνικής Ιταλίας βρήκε έδαφος στην Γλυφάδα συνδυάζοντας σαν από μηχανής θεός της γεύσης, τη μεσογειακή διατροφή, δηλαδή το συνώνυμο του Ελληνικού πολιτισμού με την ιταλική μαεστρία. Οι πελάτες του απολαμβάνουν απ’ το πρωί ως το βράδυ εκλεπτυσμένα γεύματα σε έναν χώρο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, όπου το μενού ακολουθεί κατ’αναλογία το ντεκόρ. Μεσογειακό πρωινό, ζεστός cappuccino, αυθεντικό sushi, ιταλικό δείπνο και cocktails με ταμπεραμέντο, η πληθώρα των επιλογών υπακούει σε κάθε ώρα της ημέρας και στο προσωπικό σας στυλ. Ξεχωρίζει ακόμα γιατί χρησιμοποιεί extra παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικά αυγά και λαχανικά τα οποία προέρχονται από το βιολογικό κτήμα των ιδιοκτητών του στις Σπέτσες.
ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ:
Επειδή η καλή μέρα απ’το πρωί φαίνεται, ένας καφές που συνοδεύεται από φρεσκοψημένα κρουασάν, κρεμώδη και βελούδινα χτυπητά βιολογικά αυγά από τη φάρμα του Soleto και σπιτική μηλόπιτα, είναι η ιδανική αρχή. Το πρωινό περιλαμβάνει θρεπτικό ελληνικό γιαούρτι, με όσα ευεργετικά συστατικά αυτό περιέχει και αναζωογονητικά φρουτένια smoothies που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα.
Ξεχωρίζουν τα φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια, τα οποία συνοδεύονται από το ελαφρώς πικάντικο prosciutto aromatica ή με τα πιο εκλεκτά υλικά, όπως το παλαιωμένο τυρί parmigiano reggiano. Στο μενού θα βρείτε και υπέροχα επιδόρπια, των οποίων η γλυκιά γεύση θα ολοκληρώσει με τον πιο υπέροχο τρόπο το δείπνο σας . Όσο ο ήλιος πέφτει, ο ταλαντούχος Mixologist, δίνει μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα ετοιμάζοντας πρωτοποριακά cocktails.
ASIAN FOOD:
Η open space κουζίνα του μαγνητίζει το βλέμμα, ενώ τα πεντακάθρα πιάτα του με τη λεπτή διευθέτηση της κάθε μπουκίτσας – σήμα κατατεθέν της γιαπωνέζικης κουλτούρας – έρχονται σε αρμονική σύζευξη με τον minimal αισθητικής, χώρο του Asian Room του Soleto, ακριβώς δίπλα στο Italian Room, στη Γλυφάδα.
Οι ιωδιούχες και γήινες μυρωδιές, που οφείλονται σε πρώτης τάξεως υλικά, όπως ψάρια, λαχανικά, σόγια, ρύζι, φύκια, μανιτάρια, μας ταξιδεύουν στη σαγηνευτική Ασία. H crab salad με sauce λεμονιού, το salmon tartar, οι τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, αλλά και τα εξαιρετικά rolls, maki, nigiri, sashimi, μας θυμίζουν γιατί το Asian Room αποτελεί ένα γνήσιο εκφραστή της Ασιατικής κουζίνας. Η winelist, είναι από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου, αφού καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
INFO:
33-35 Λαοδίκης Γλυφάδα
210 96 80 460