Η γαστρονομία στην Ελλάδα πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Το βιώνεις αμέσως όταν επισκέπτεσαι το Seros και τις δημιουργίες του Executive Chef Βασίλης Τσόντζος. Ποιότητα, σωστές εκτελέσεις, αναλογίες που τηρούν ισορροπίες και φυσικά εμπειρία, δένουν αρμονικά στα πιάτα του εστιατορίου, σε ένα menu που δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες για την συνέχεια. Η wine list περιέχει πολλές και σημαντικές ετικέτες, το service κινείται αυστηρά επαγγελματικά και ο κόσμος που το επισκέπτεται, είναι ο καλύτερος της Θεσσαλονίκης.
Ξεκινάμε την ρεστοκριτική, με τα διάσημα Rib-Eye Wagyu από αυθεντικό μοσχαρίσιο κρέας Wagyu Kobe.
Εκτρέφονται σε παραδοσιακές φάρμες στην Ιαπωνία από το 1200, με αγάπη και φροντίδα, έτσι ώστε να μη στρεσάρεται και να μεγαλώνει ομαλά, η εκτροφή του περιλαμβάνει ακόμη και εντριβές προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κράμπες. Είναι μεγαλωμένο υπο τους ήχους κλασσικής μουσικής και ξεδιψάει με μπύρα, αυτό γίνεται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα των έντονων ραβδώσεων που εμπεριέχεται στο κρέας τους και το μεγάλο ποσοστό τον ακόρεστων λιπαρών που περιέχουν.
Η ράτσα αυτή μοσχαριών θεωρούνται από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.
Συνεχίστε το ταξίδι των γεύσεων με Black Angus που εκτρέφονται σε φάρμες της Αμερικής χωρίς αντιβιοτικά και ορμόνες, ενώ για τους λάτρεις της Bistecca Fiorentina υπάρχει η αυθεντική Chianina της Τοσκάνης σερβιρισμένη σε πλάκα αλατιού Ιμαλαΐων.
Για όσους από σας αγαπάτε τα κατ εξοχήν ελληνικά προϊόντα υπάρχει η μοναδική μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος της “ελληνικής ξανθόχρωμης” ράτσας που εκτρέφεται στην ορεινή Χαλκιδική.
Για επιδόρπιο στο Seros Prime Dining αξίζει να γευτείτε τη σφαίρα κρέμα Ιαπωνικού μανταρινιού yuzu, sauce-anglaise με πικραμύγδαλο και τριμμένο μπισκότο μαστίχας.
Οι εκπλήξεις συνεχίζονται με το εξαιρετικό bar tending και επιλογές από cocktails σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής με μουσική από γνωστούς DJ της πόλης.
INFO:
Μοναστηρίου 305 (Grand Hotel Palace)
Θεσσαλονίκη