Αριστοκρατικό στην εμφάνιση και άκρως επιβλητικό, το νέο εστιατόριο SAH του Γιώργου Σαραφίδη και του Θοδωρή Καραγκούνη, μας υποδέχεται στην πλατεία Μαβίλη.
Για την ιστορία, τα αρχικά «SAH» τα πήρε από την τελευταία Βασίλισσα της Μεσογείου, Sayyida Al Hurra, που όχι μόνο κατέκτησε την Μεσόγειο θάλασσα αλλά κατάφερε να ενώσει τις κουζίνες και τις γευστικές συνήθειες όλων αυτών των χωρών, που ξεπερνούν τις είκοσι.
Την επιμέλεια της κουζίνας, έχει αναλάβει ο γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες, Κώστας Τερζούδης, με προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια όπως Σπονδή, Mezzo Mezzo και Villa Mercedes.
Η μεσογειακή κουζίνα, έχει την τιμητική της. Ο chef, συνδυάζει αποτελεσματικά τη γαστρονομική εμπειρία του, με το ταλέντο, την ποιότητα αλλά και την ποσότητα.
Ξεκινήσαμε από τις σαλάτες: η quinoa, με µαραθόριζα, goji berry’s, πορτοκάλια, κουκουνάρι, ρόδι,tahini dressing, καθώς επίσης και η σαλάτα με τα τοματίνια, παξιµαδάκια κρίθινα, κρίταµο, κατίκι ∆οµοκού, κρεµµύδι φρέσκο, ελιές καλαµών, ρίγανη ελαιόλαδο, ήταν η ιδανική αρχή. Το ταρτάρ φιλέτου, με πίκλα µουστάρδας, χρένο, τρούφα, φρυγανισµένες πίτες, ήταν πάρα πολύ γευστικό. Αμέσως μετά προχωρήσαμε στα κυρίως. Το ριζότο με χτένια, αγκινάρες, σπανάκι, αυγοτάραχο καθώς επίσης και το dueto χοιρινό με καρέ – κροκέτα, πουρέ σελινόριζας – µήλου, λάχανο braisse, πίκλα µουστάρδας, κουµανταρία, ήταν εξαιρετικά τόσο σε γεύση όσο και στην ποιότητα. Ο γλυκός επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με το παρφέ λεµονιού, το οποίο ήταν cremeux φράουλας, τραγανή µαρέγκα, sample lime καθώς επίσης και με το γαλακτοµπούρεκο με καραµελωµένο φύλλο, κρέµα κατσικίσιου γάλακτος, παγωτό καιµάκι και µέλι θυµαρίσιο.
Start:
Από το πρωί σερβίρεται ένα πλούσιο σε επιλογές πρωινό, ανάμεσα σε παρασκευές αυγών, cakes, croissants, φυσικούς χυμούς, smoothies και όλα εκείνα τα ροφήματα, που θα ικανοποιήσουν, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Από τις μεσημεριανές ώρες, σερβίρεται ένα γεύμα σε καθημερινή βάση, που θα στηρίζεται στην Μεσογειακή κουζίνα, και θα περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, μέσα από μία επιλογή του chef, στηριζόμενος σε σπιτικές συνταγές.
Τα τελευταία χρόνια, έχουμε πάρα πολλές νέες εισόδους από εστιατόρια. Τα σοβαρά δείγματα δημιουργίας καθώς επίσης και οι δοκιμές υψηλού επιπέδου, συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων. Το μόνο που μένει, είναι να περιμένουμε για να δούμε αν τα νέα openings, θα μας δικαιώσουν. Ο Γιώργος Σαραφίδης, με την πολυετή εμπειρία του, μας απέδειξε για ακόμα μια φορά, τι χρειάζεται, η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Τα σχόλια δικά σας..
INFO:
Δορυλαίου, 10-12 Πλατεία Μαβίλη
210 6551169