RAMINO RESTO

Τον Βασίλη Καφαλούκο, τον είχα γνωρίσει στο cafe Il Fratti στην Κηφισιά. Από τα πρώτα πιάτα που μας σέρβιρε, φάνηκαν οι δυνατότητες του και οι εμπειρίες του. Δεξιοτεχνία, σωστός χρόνος, υλικά πρώτης ποιότητας με έμφαση στην λεπτομέρεια και στην αισθητική, συνθέτουν ένα menu που καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Η γνώση της αφαίρεσης στα κυρίως πιάτα δείχνουν τόλμη και επιλογές ενώ η σχέση ποιότητας και τιμής είναι υποδειγματική. Στα ατού του εστιατορίου συγκαταλέγεται και η θερμή φιλοξενία.

Ξεχωρίσαμε την μπρουσκέτα με καπονάτα, σταφίδες, κουκουνάρι και pecorino pepato. Συνεχίσαμε με το ταρτάρ μόσχου με τηγανητή μαγιονέζα και φρέσκιες τρούφες. Σειρά είχε το ριζότο καραβίδα με αγκινάρες, πουρέ αγκινάρας, λεμόνι και μάραθο. Το κριθαρώτο με θαλασσινά, bisque αστακού, nasturtium oil, κινήθηκε το ίδιο μήκος κύματος. Η βραδιά έκλεισε με το tiramisu με Mascarpone, marsalla και crumble μόκας.

Η ιταλική δημιουργική κουζίνα του εστιατορίου είναι στην καλύτερη της φάση. Εύστοχη σύντομη περιεκτική αποτυπώνει τα στοιχεία της εμπειρίας και της διορατικότητας που πρέπει να έχει ένας chef στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η δεύτερη επίσκεψη επιβάλλεται

INFO:

Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 38, Γλυφάδα 166 74

21 0894 4430

www.facebook.com/raminoresto