Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 7 έως 13 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.
“The doctor”
Στεφανία Γουλιώτη και Νίκος Χατζόπουλος πρωταγωνιστούν στο συναρπαστικό θρίλερ του Ρόμπερτ Άικ που, πατώντας στο “Professor Bernhardi” του Άρτουρ Σνίτσλερ και τη σύγκρουση ιατρικής και θρησκείας, φέρνει στο προσκήνιο καυτά κοινωνικά ζητήματα με κοφτερή ματιά. Το έργο-παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου. (Αμφι-Θέατρο, avant premiere 8/12)
“Bella figura”
Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το νέο έργο της Γιασμίνα Ρεζά. Υβόννη Μαλτέζου, Φαίη Ξυλά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ραφίκα Σαουίς και Χρήστος Κοντογεώργης πρωταγωνιστούν σ’ ένα αστείο και σκληρό παιχνίδι εξουσίας για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα και την κοινωνική υποκρισία. (Σταθμός, από 7/12)
“Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία)”
Μετά τη βραβευμένη μικρού μήκους του “Tokakis ή What’s my name”, ο Θάνος Τοκάκης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αναζήτηση της ταυτότητας και την έννοια της ευτυχίας με το έργο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ίνο, πάνω στα τραύματα που όλοι κουβαλάμε. (από 8/12)
“Φακντ-απ”
Το νέο έργο του Τάσου Ιορδανίδη, που σκηνοθετεί και πάλι η Θάλεια Ματίκα, τοποθετεί στο επίκεντρο τη γενιά Ζ. Πρωταγωνιστές ένα κορίτσι κι ένα αγόρι που συναντιούνται σε μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων και προσπαθούν να ακουστούν σε έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Το κείμενο, που απευθύνεται σε εφήβους από 12 ετών, σκοπεύει να συνομιλήσει με τους νέους του σήμερα και να μας υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι ωραία. Παίζουν οι Αφροδίτη Λιάντου και Διονύσης Παπανδρέου. (Άλφα – “Ληναίος-Φωτίου”, από 9/12)
“Underground”
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν στη θεατρική μεταφορά της ταινίας-σταθμός του Εμίρ Κουστουρίτσα, που βασίζεται στο θεατρικό έργο “Άνοιξη τον Ιανουάριο” και στο μυθιστόρημα “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα” του Ντούσαν Κοβάσεβιτς. Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς διασκευάζει και σκηνοθετεί την ιστορία δύο φίλων, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, υπό τους ήχους βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Άγγελου Τριανταφύλλου. (Ακροπόλ, από 7/12)
“Η playlist μιας faultless μητρότητας”
Η ανερχόμενη Ευαγγελία Γατσωτή στο δεύτερό της έργο, που εμπνέεται από τη “Φθινοπωρινή Σονάτα” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, καταπιάνεται με το τραύμα της απουσίας, τις σχέσεις εξάρτησης και κυρίως εκείνες μεταξύ μητέρας και κόρης. Στο έργο μια διάσημη DJ της underground σκηνής των 80s που έχει παραμελήσει τις κόρες της, εμφανίζεται ξανά στις ζωές τους. Παίζουν οι Αλέξανδρος Δαρμανής, Έλη Δρίβα, Δήμητρα Σύρου, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, σε σκηνοθεσία της τελευταίας και της Έλενας Τυρέα. (Vault, από 9/12)
“Βυσσινόκηπος”
Μόνο επτά από τα πρόσωπα του έργου επιστρέφουν στον αριστοτεχνικό κήπο του Άντον Τσέχοφ, σ’ ένα χώρο-εργοτάξιο που έχει πουληθεί, σε μια παράσταση για την απώλεια και το πώς ισορροπούμε πάνω σε ό,τι είναι γκρεμισμένο από τη Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη. Παίζουν: Δέσποινα Κούρτη, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Ιφιγένεια Βαρελά κ.ά. (Θησείον, από 11/12)
“Επτά επί Θήβας-Αντιγόνη”
Μια πρωτότυπη περφόρμανς θεάτρου και μουσικής που μιλά για τον πόλεμο ως πολιτική πράξη πάνω στα έργα “Επτά επί Θήβας” του Αισχύλου και “Αντιγόνη” του Σοφοκλή παρουσιάζουν ο Κωνσταντίνος Χατζής, σε δική του σκηνοθεσία, συρραφή κειμένων και απόδοση, και ο Γιώργος Κουμεντάκης, σε δική του μουσική. (Σταθμός, από 8/12)
Πηγή : athinorama.gr