PELAGOS RESTAURANT

Συγκαταλέγεται στην κατηγορία αυτών που έχει ελληνικό DNA, με έμφαση στο ψάρι. Νόστιμες εικαστικές συνθέσεις, από τον chef Florian Ogici, δημιουργούν το απόλυτο menu για τους λάτρεις της θάλασσας και όχι μόνο. Λεπτότητα, αρμονία, αισθητική αλλά και εμπειρία, που διακρίνεται καθαρά στις τεχνικές εκτελέσεις των πιάτων, ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, σε έναν άνετο και πολύ μοντέρνο χώρο.

Μπορεί να συγκαταλέγεται στις νέες εισόδους της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας, αλλά από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε, έχει δώσει σοβαρά δείγματα για καθιέρωση, σε έναν χώρο αρκετά φιλόδοξο.

Ξεκινήσαμε με την καθιερωμένη Ελληνική σαλάτα, με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, κόκκινα κρεμμύδια, ελιές Καλαμών, μάραθο, φέτα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το ψητό χταπόδι, με φάβα από Σαντορίνη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι και οι φρέσκιες σουπιές στη σχάρα, σπανακορίζο, άγριο μάραθο, φρέσκο ​​άνηθο, κρεμμυδάκια, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ήταν νοστιμότατα. Στο ίδιο μήκος κύματος «κινήθηκαν» και τα κυρίως. Το φαγκρί, φιλέτο ψητό στη σχάρα, συνοδευόμενο με άγρια ​​πράσινα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό λεμόνι, καθώς επίσης το black angus rib eye, με την bearnaise sauce, ήταν άριστα σε εκτέλεση. Ο επίλογος της βραδιάς, έκλεισε με ραβανί, κέικ με σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα, παγωτό kaimaki, compote dark cherry. Η καρυδόπιτα, με σοκολάτα, κανέλα, πραλίνα pecan και παγωτό βανίλια, ήταν απίστευτη.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο executive chef του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι ο Bertrand Valegeas.

INFO:

«Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

210 8901040

www.fourseasons.com