NOLITA RESTAURANT

Ιταλική ταυτότητα με έμφαση στο ταλέντο και στην διάθεση για δημιουργία. Ο ικανότατος executive chef Γιάννης Λιόκας, υπογράφει ένα menu απαιτήσεων και υψηλών προσδοκιών, σε ένα χώρο με έντονο το νεοϋορκέζικο στοιχείο, το χαμηλό φωτισμό, το bar που σερβίρει άψογα cocktail, την ανοιχτή κουζίνα και τον πετρόχτιστο φούρνο, να δημιουργούν ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Η πλήρης wine list και ο αυστηρός επαγγελματισμός που υπάρχει -αναφέρομαι αποκλειστικά στο service– θα σας ικανοποιήσουν στο έπακρο.

Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις που δοκιμάσαμε μας κάλυψαν, ενώ οι τεχνικές εκτελέσεις των πιάτων και η γνώση της αφαίρεσης από τον πολυτάλαντο chef, δεν σου αφήνουν περιθώρια αρνητικής αντίδρασης!

IMG_2056

Ξεκινήσαμε με pizza margerita (mozzarella, βασιλικός και σάλτσα ντομάτας). Ακολούθησε το ταρτάρ τόνου, με spicy κρέμα από αβοκάντο, πίκλες αγγουριού, gel lime και πούδρα ελιάς. Το spaghetti cacio e pepe, με lime και αυγοτάραχο conchiglioni καθώς επίσης και η amatriciana με καπνιστή πανσέτα, τοματίνια και κρέμα pecorino romano, ήταν υπέροχα. Από κρέας, επιλέξαμε το μοσχάρι φιλέτο “σοφριτό” με κρέμα ρίζας μαϊντανού, καμένο βούτυρο, γλυκό σκόρδο και gel μηλόξυδο. Άφηνε μια υπέροχη γεύση στο στόμα, ενώ η εκτέλεση του, ήταν αυτή που έπρεπε. Είναι σημαντικό να «δίνεις» στο κρέας αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή κρέατος, το σωστό ψήσιμο, η ποσότητα να είναι επαρκής και τα συνοδευτικά, να ταιριάζουν στο όλο concept. Για τον επίλογο της βραδιάς, δοκιμάσαμε την κρέμα λεμονιού, με sable βανίλιας, σάλτσα framboise και sorbet φράουλας.

IMG_2057

Το Nolita, συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Το παραπάνω, δε θέλω να θεωρηθεί υπερβολή γιατί η σχέση που υπάρχει, μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι υποδειγματική.

*Ευχαριστούμε πολύ την κα. Βίκυ Βαμιεδάκη για την συνεργασίας της!

INFO:

Διεύθυνση: Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά

Τηλέφωνο: 21 0623 1181

Facebook: nolitarestaurants

9
9