Το φθινόπωρο θέλει καλό φαγητό, πώς να το κάνουμε; Τρεις σημαντικοί σεφ από την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία διαμορφώνουν το μενού στο νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Mona Athens.
Το καλοκαίρι έδειξε στο Mona Athens τι έπρεπε να κάνει το φθινόπωρο. Έτσι πάνε αυτά: η επιτυχία δεν γίνεται να μην πολλαπλασιάζεται. Τον Ιούνιο που μας πέρασε το Supper Club του Μona έγινε δεκτό από τον κόσμο με ένθερμο τρόπο. Αυτό κάτι σήμαινε.
Τα θερινά sold-out δείπνα περιλάμβαναν γαστρονομικές προτάσεις από διεθνείς προσκεκλημένους σεφ και τις κουζίνες της Ιταλίας, της Ταϊβάν και της Μέσης Ανατολής.
Τώρα, η λέσχη του καλού φαγητού επιστρέφει με φθινοπωρινή διάθεση και με ένα νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο χώρο του εστιατορίου του στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας.
«Η απήχηση που είχε ο πρώτος κύκλος δείπνων ήταν εντυπωσιακή και οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν εξίσου την ιδιαίτερη γαστρονομία των καλεσμένων σεφ και την κοινωνική συναναστροφή. Υπάρχει έντονη διάθεση για επικοινωνία και οι εκδηλώσεις μας είναι πάντα μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από κάθε γωνιά του κόσμου.» αναφέρει η Ευτυχία Στεφανίδη, η Καλλιτεχνική διευθύντρια του House of Shila και επιμελήτρια της γαστρονομικής αυτής εκδήλωσης.
«Θέλουμε το Mona να αποτελεί έναν χώρο για πολιτιστικούς πειραματισμούς και με το Supper Club έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε περισσότερες γευστικές κληρονομιές από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την τέχνη της γαστρονομίας. Ο συνεκτικός δεσμός, όταν μοιράζεσαι ένα καλό γεύμα γύρω από ένα τραπέζι με παλιούς και νέους φίλους, είναι διαχρονικός, και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να καλλιεργήσουμε».
Για τη φθινοπωρινή σεζόν, το Mona θα έχει προσκεκλημένους τρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, αναδεικνύοντας την εποχικότητα στη μαγειρική και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά.
26/27 Σεπτεμβρίου: STORIES FROM THE SOIL – Osman Serdaroglou
Ο Osman Serdaroğlu, ο οποίος εργάστηκε ως σεφ στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin εστιατόρια Torre del Saracino (Νάπολη) και La Madia (Σικελία), είναι ιδιοκτήτης και Ηead Chef του Teruar Urla στη Σμύρνη, σε μια περιοχή με αμπελώνες και αγροτόσπιτα. Ο Osman αντλεί έμπνευση από την ιστορία της γης, συνδυάζοντας τουρκικές και ιταλικές επιρροές στα πιάτα του που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική φρεσκάδα.
18 Οκτωβρίου: HERBS & OCEAN TALES | Ανδρέας Νικολακόπουλος
Έχοντας προηγουμένως δουλέψει στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Oro (Όσλο), στο Paradise By Way (Λονδίνο) και ως executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο The Rooster, στην Αντίπαρο, ο συγγραφέας τριών βιβλίων και υποψήφιος για το Εθνικό Βραβείο σεφ Ανδρέας Νικολακόπουλος θα δημιουργήσει ένα Menu με βάση το ψάρι που αντικατοπτρίζει το σκανδιναβικό και βρετανικό στυλ μαγειρικής του με έμφαση στα ελληνικά βότανα και ζυμώσεις.
31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου: THE ECLECTIC TASTING | Federico Vigano
Ο ιταλικής καταγωγής Federico Vigano με έδρα την Ελβετία έχει δουλέψει στο παρελθόν δίπλα στους διάσημους σεφ Joël Robuchon, Pierre Gagnaire, Nobu και Christian Puglisi ενώ πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής του Maison Manesse στη Ζυρίχη. Με τον Federico θα εντρυφήσουμε σε ένα μενού γευσιγνωσίας, που αποτελεί μίγμα των βασικότερων προσωπικών του επιρροών από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Σκανδιναβίας.
Με περιορισμένο αριθμό 50 θέσεων για κάθε βραδιά οι συνδαιτυμόνες των Supper Club θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα από το Roof Garden του Mona την ώρα του δειλινού, ενώ το κυρίως δείπνο θα σερβίρεται στο Living Room.
Οι καλεσμένοι θα ξεναγηθούν επίσης στους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου, όπου εκτίθεται μια συλλογή έργων τέχνης και design διεθνών δημιουργών, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση. To δείπνο θα συνοδεύεται από επιλεγμένα βιοδυναμικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, υπό τους ήχους ποιοτικής μουσικής.
Εισιτήρια είναι διαθέσιμα τόσο για το κοινό όσο και για τα μέλη του House of Shila, τα οποία έχουν προνομιακή πρόσβαση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως το CLUB MONAMOUR, ένα πάρτι αποκλειστικά για τα μέλη και ταυτόχρονα μια πλατφόρμα για νέους ήχους, με τους μουσικούς και τους DJ να καταλαμβάνουν τους χώρους του ξενοδοχείου, παρουσιάζοντας τη νέα τους δουλειά.
Να σημειωθεί πως ένα από τα επόμενα γαστρονομικά σχέδια του Mona είναι το CAFÉ SOCIETY, ένα event που συνδυάζει κοινωνικό get-together και brunch τις Κυριακές στο Living Room του ξενοδοχείου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου. Θα σερβίρεται ένα μενού βασισμένο στην μεσογειακή κουζίνα, με φυσικά κρασιά και συνοδευτικές μελωδίες.
Οι διεθνείς καλεσμένοι του CAFÉ SOCIETY θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με τα μέλη του House of Shila και το αθηναϊκό κοινό, σε αναζήτηση μιας ανώτερης γευστικής εμπειρίας, χώρων υψηλής αισθητικής όπου κυριαρχεί η τέχνη, και πολύτιμων γνωριμιών.
INFO:Τιμή εισιτηρίων: 45€ -65€ // MONA, Κακουργοδικείου 4 Ψυρρή.
Πηγή : andro.gr