Ο γαστρονομικός Οδηγός Michelin ανέπτυξε ένα διεθνές Βαρόμετρο για να διευκολύνει την ανάλυση των επιπτώσεων από την κρίση του Covid-19 στα εστιατόρια με αστέρια Michelin που περιλαμβάνονται στις επιλογές του.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 ο διευθυντής των διεθνών εκδόσεων του Οδηγού, Γκένταλ Πούλενεκ, πραγματοποίησε ανακοινώσεις στις οποίες διαβεβαίωνε τους εστιάτορες ότι ο όμιλος θα τους στηρίξει με κάθε δυνατό μέσο. Επόμενη κίνηση ήταν η δημιουργία ενός εργαλείου όπως το «Βαρόμετρο» που κάθε εβδομάδα καταγράφει τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρια Michelin που επαναλειτουργούν, και στους 35 προορισμούς που καλύπτει ο Οδηγός. Βασική προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα εστιατόρια στο Βαρόμετρο είναι να λειτουργούν τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στην εστίαση και γενικότερα στον τομέα του τουρισμού μια παγκόσμια επισκόπηση, σε πραγματικό χρόνο, του ρυθμού με τον οποίο εξελίσσεται η επανέναρξη των εστιατορίων με αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο.
Την 33η εβδομάδα λοιπόν το βαρόμετρο κατέγραψε βελτίωση της κατάστασης διεθνώς με επιπλέον 29 βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια να ανοίγουν. Στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο άνοιξαν 123 από τα 169 εστιατόρια (73%), σε χώρες όπως η Δανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία άνοιξαν σε ποσοστά 88%, 78% και 85% αντίστοιχα ενώ στη Γαλλία, από την προηγούμενη εβδομαδιαία καταγραφή άνοιξαν 2 ακόμα εστιατόρια, φτάνοντας σε αριθμό τα 529. Στην Ασία η κατάσταση παρέμεινε σταθερή με δύο εστιατόρια στην Ταϊλάνδη, ένα στο Χονγκ Κονγκ και ένα στο Μακάο να ανοίγουν διατηρώντας το ποσοστό του 90% και 80% αντίστοιχα, ενώ σε Βραζιλία και Αμερική έχουμε ποσοστά 14% (8/18 με μία επιπλέον προσθήκη συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα) και 14% (29/209 με 7 προσθήκες) αντίστοιχα.
Πηγή: olivemagazine.gr