Καινοτομίες, design αναφορές και εξωτικές γεύσεις στην εβδομάδα κοκτέιλ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο (3 – 9 Οκτωβρίου).
Επτά ημέρες, επτά κλασικά κοκτέιλ όσο πρέπει «πειραγμένα» για να μην είναι βαρετά, σπάνια βότανα, εξωτικά υλικά και ένα διαφορετικό ποτήρι – σκεύος υπογεγραμμένο από τον Βρετανό σχεδιαστή Tom Dixon για κάθε κοκτέιλ. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του London Cocktail Week 2016, στο οποίο κεντρική φιγούρα είναι ο mixologist Mr Lyan, από το Dandelyan bar του ξενοδοχείου Mondrian και θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους επιδραστικούς ανθρώπους στη Γηραιά Αλβιώνα. Ο Ryan Chetiyawardana, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ από Σριλανκέζους γονείς, και χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του δυσεύρετα αποστάγματα από την Ασία, αλλά και τη γνώση του πάνω στις Καλές Τέχνες -πέραν της αναμειξιολογίας.
Τα ποτήρια (και τα σκεύη παρασκευής) του Dixon είναι από δύο συλλογές, «Tank» και «Plum», με το γυαλί και τον χαλκό να δίνουν τον απαραίτητο design τόνο. Η εβδομάδα ξεκίνησε με Southside (τζιν και κακάο) τη Δευτέρα, Fizz (βότκα, αυγό και βερμούτ) την Τρίτη και αναμένουμε τα άλλα.