Το δεύτερο lockdown λόγω της πανδημίας του COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλους μας να είμαστε σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για να ανακοπεί η εξάπλωση της και με τη καθημερινότητα μας σε μια πολύ δύσκολη παύση διαρκείας. Αν όλα πάνε καλά μέσα στο Δεκέμβριο τα αυστηρά μέτρα θα χαλαρώσουν σταδιακά κι έτσι μεταξύ άλλων τα εστιατόρια που βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση έχοντας τις σάλες τους και πάλι κλειστές θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά. Οι προβλέψεις όμως προς το παρόν είναι δυσοίωνες και οι εικασίες για κυλιόμενα lockdown μέχρι την Άνοιξη μας αποκαρδιώνουν. Παρόλα αυτά αρκετοί επιχειρηματίες και σεφ φαίνεται ότι ευτυχώς δεν το βάζουν κάτω και προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τον κόσμο που τα αγάπησε και τα στήριξε, ρίχνονται ολοένα και περισσότερο στον αγώνα του take away και του delivery, ενώ κάποια από αυτά παρουσιάζουν και πιο εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και μας χαρίζουν ψυχική ανάταση. Έχουμε δε την αίσθηση και την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δούμε πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες από εστιατόρια που θα επιχειρούν να έρχονται με διάφορους τρόπους στο σπίτι μας και να μας φτιάχνουν το κέφι, «στρώνοντας» το τραπέζι μας με τα καλούδια τους.
Αρχίζοντας από το κέντρο να σας πούμε ότι η Cookoovaya διαθέτει από σήμερα το μενού της για take away και delivery, εμπλουτισμένο με αρκετές νέες γευστικές ιδέες, όπως μια σειρά από ψαροφαγικά sandwiches τα οποία ονομάζει bread n fish. Ανάμεσα τους ένα club με φιλέτο γόπες στα κάρβουνα και σύγκλινο Οικονομάκου, μια brioche με τηγανητό ροφό και ταραμοσαλάτα αλλά και focaccia με καπόνι στα κάρβουνα και σάλτσα μπουρδέτο. Μέσα στις επόμενες μέρες όμως θα λανσάρει και μια πιο premium πρόταση που θα έρχεται στο σπίτι για την οποία θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.
Το smokehouse Fine Mess, στο Κολωνάκι, ρίχνει την δελεαστική ιδέα ενός barbeque dinner για τουλάχιστον τέσσερα άτομα το οποίο πρέπει να παραγγείλετε από την προηγούμενη μέρα, επιλέγοντας ανάμεσα στα πολύ καλοφτιαγμένα low and slow κρέατα του-το brisket είναι πραγματικά κορυφαίο-τα οποία συνοδεύουν ωραιότατα ορεκτικά, όπως για παράδειγμα οι κροκέτες καπνιστής πανσέτας ή το πληθωρικό mac n’ cheese. Σημειώστε ότι όσες φέτες από brisket σας μείνουν θα αποτελέσουν τη βάση για θαυμάσια σάντουιτς τις επόμενες μέρες! Ανηφορίζοντας προς τον Λυκαβηττό, τώρα, το ξενοδοχείο St. George Lycabettus αποδεικνύεται εξαιρετικά δραστήριο, μια και εκτός από τα τρία μενού (Greek Aromatic, Brunch και Poke) που μπορείτε να παραγγείλετε μέσω της πλατφόρμας στο site τους και να καταφθάσουν στο σπίτι, δίνει τη δυνατότητα για ένα πριβέ δείπνο στο μπαλκόνι του δωματίου που θα κλείσετε με πιάτα από το εστιατόριο La Suite Lounge, τα οποία επιμελείται ο executive chef Βασίλης Μηλιός.
Το διάσημο απογευματινό τσάι του εμβληματικού Μεγάλη Βρεταννία πακετάρεται (11:00 έως 19:00) με όλα τα υπέροχα συνοδευτικά του και μπορείτε να το παραλάβετε σε μία ώρα μετά από την παραγγελία σας στο congierge του ξενοδοχείου. Και τι δεν θα έχει μέσα αυτό το μαγικό κουτί! Brioche βουτύρου με καπνιστό σολομό, roast beef σε οκτάσπορο ψωμί, βασιλικό καβούρι σε ψωμί ολικής άλεσης με λιναρόσπορο αλλά και μια σειρά από τα θαυμάσια αρτοποιήματα και επιδόρπια του ζαχαροπλαστείου. Με κάθε παραγγελία σας δωρίζουν επίσης και ένα tea box από τη συλλογή του Γάλλου pastry chef Arnaud Lahrer.
Στα νότια προάστια, τώρα, η Μάγκυ Ταμπακάκη και ο Francesco Ciccio από τη περίφημη ιταλική τρατορία Napul’e στη Βάρη εκτός από το μενού του εστιατορίου για delivery και take away που εξυπηρετεί μόνο τις τριγύρω περιοχές, παραδίδουν σε όλη την Αθήνα ταψιά με υπέροχα λαζάνια τα οποία ψήνετε εσείς στη κουζίνα σας, ενώ θραύση κάνουν και τα ταψιά με το μοναδικό της τιραμισού. Προχωρώντας προς τη Βουλιαγμένη, ο σεφ και συνιδιοκτήτης του αξιόλογου Bluefish (φωτό παρουσίασης άρθρου), επένδυσε εξαρχής στην αγορά του delivery με μεγάλη επιτυχία, ενώ πλέον μέσω του Bluefish at Home εκτός από τα κλασικά και ομολογουμένως πεντανόστιμα πιάτα του που φτάνουν από το κατάστημα της Βουλιαγμένης στην ακτίνα των νοτίων προαστίων κι από αυτό της Πλάκας στο κέντρο, λανσάρει την ενέργεια «Do it Yourself», κάνοντας παράδοση επίσης σε όλη την Αθήνα, κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, συνταγές τις οποίες έχουνε μαγειρέψει στο εστιατόριο και τις κλείνουν αεροστεγώς σε vacuum για να φτάσουν σπίτι σας σχεδόν στις συνθήκες που θα τις απολαμβάνετε στο εστιατόριο.
Ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε κουτί, τελειώνετε τη κάθε σύνδεση με ένα μικρό μαγείρεμα στη κουζίνα. Θαυμάσια η αματριτσιάνα του με guanciale τόνου! Τέλος, ένα πιο αναβαθμισμένο delivery έχει λανσάρει από την προηγούμενη εβδομάδα η αθηναϊκή πρεσβεία του Nobu για να γλυκάνει τις νύχτες της καραντίνας, επιχειρώντας να μεταφέρει την γιαπωνέζικη fusion γαστρονομική κουλτούρα του στην τραπεζαρία του σπιτιού σας. Με τη συνεργασία της ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε. παρουσιάζει ένα πιο fine dining delivery service το οποίο παραδίδουν κατ’ οίκον ενώ αν μένετε κοντά στην περιοχή της Βουλιαγμένης σας δίνουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν το μενού που θα επιλέξετε με τις signature σπεσιαλιτέ που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια και να το παραλάβετε εσείς οι ίδιοι από το εστιατόριο.
Πηγή: fnl-guide.com