ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ & ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Κράτος εν κράτει: Αυτή είναι η πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια στο πανέμορφο ελληνικό κυκλαδονήσι που έχει γίνει σε παγκόσμια κλίμακα δημοφιλές για τα υπερπαραγωγικά του project και το δυνατό beach life του, φιλοξενώντας upper class τουρισμό από παντού και μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του διεθνούς jet set, του οποίου η τσέπη αντέχει και το τσουχτερό αντίτιμο. Κάθε σεζόν λέμε ότι αυτό που θα συμβεί και φέτος στη Μύκονο δεν θα έχει προηγούμενο και την επόμενη διαπιστώνουμε… πως έχει. Αυτό όμως θα πει να είσαι η σταρ του ελληνικού καλοκαιριού, που παρότι ελάχιστα απευθύνεσαι πλέον σε Έλληνες (μεγάλη και πολύ δύσκολη κουβέντα που δεν είναι της παρούσης) παραμένεις σχεδόν για όλους όχι μόνο ένα νησί-μύθος, αλλά και ο προορισμός που τινάζει τη μπάνκα στα ταμεία του εγχώριου τουρισμού. Τι μέλλει γενέσθαι όμως φέτος στο «νησάκι»;

Θα αρχίσω από τον αεικίνητο Ζαννή Φραντσέσκο και τον Φλάβιο Μπριατόρε (φωτό) που συνασπίστηκαν για να φέρουν στη Χώρα το πασίγνωστο «Billionaire» του Ιταλού επιχειρηματία, ένα υπερπολυτελές beach εστιατόριο και club με ιστορία σχεδόν είκοσι πέντε χρόνων, που φιλοξένησε τις δυο περασμένες δεκαετίες στο Πόρτο Τσέρβο σε μια βίλα με θέα στην ακτογραμμή της Κόστα Σμεράλδα ορισμένους από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη. Αν οι τιμές (και οι ελάχιστες χρεώσεις) θα είναι παραπλήσιες με αυτές του μαγαζιού στη Σαρδηνία υπολογίστε ότι μια βραδιά στο Billionaire, μπορεί να στοιχίσει εύκολα μερικές χιλιάδες ευρώ. Όσο ένα γενναιόδωρο ταξίδι στο Παρίσι, δηλαδή. Το μενού του εστιατορίου θα υπογράφει ο σελέμπριτι σεφ Batuhan Zeynioglu και θα χωρίζεται σε δυο σκέλη: ένα ιταλικό και ένα πανασιατικό.

Πάμε, τώρα, στο μυκονιάτικο Pacha που αφίχθη μεν στο νησί τη περασμένη σεζόν, φέτος όμως θα επαναλανσάρει το cabaret Lio Mykonos με νέο σεφ τον Άλκη Βαρδαραμάτο, ο οποίος μέχρι και πέρυσι ήταν στο Jackie O’, δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια. Ευκαιρείας δοθείσης ανοίγω μια παρένθεση για να σας πω ότι τη θέση του θα πάρει φέτος ως executive chef, πάλι με την υψηλή επιστασία του Χριστόφορου, ο Δήμος Μπαλόπουλος. Το επόμενο project που ετοιμάζει o όμιλος Pacha είναι το Ftelia by Pacha στην ομώνυμη παραλία, με τον Σταμάτη Μαρμαρινό να επιμελείται το μενού δίνοντας έμφαση στη ψαροφαγία. Οσονούπω θα ανοίξει τις πόρτες του και το Bagatelle των Ρεμίκ Λαμπά και Ομερίκ Κλεμεντέ σε συνεργασία με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία Φλώριο Ασημομύτη στη περιοχή Φάμπρικα – Άγιος Χαραλάμπης, το οποίο καθυστέρησε ένα χρόνο λόγω των δυσκολιών της πανδημίας. Μετά το κύκλο που ολοκληρώθηκε με τον Άγγελο Μπακόπουλο, το Mikrasia Mykonos θα έχει πλέον τη σφράγιδα του Έκτορα Μποτρίνι.

Το Zuma μεταφέρεται φέτος σε ένα διπλανό, υπερμέγεθες οικόπεδο και πάντα με σεφ τον Νίκο Ψηλό, ετοιμάζεται να κατακτήσει τα πλήθη της Μυκόνου, μια και θα είναι πλέον τεράστιο και όπως όλα δείχνουν πολύ εντυπωσιακό ενώ τη θέση του στο Cavo Tagoo παίρνει το Meraki (φωτό επάνω), τις γεύσεις του οποίου θα επιμελείται ο Βαγγέλης Λεούσης.

Ο Θάνος Στασινός από το αθηναϊκό Huracan θα τρέξει το ολοκαίνουργιο Byblos στη Χώρα, δίνοντας έμφαση στη nikkei κουζίνα, ενώ το γευστικό level up του Κουρσάρου ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο καινούργιος executive chef του, Παναγιώτης Γιακαλής. Το ιαπωνικό του κομμάτι πάντως βρίσκεται και αυτή τη χρονιά στα χέρια του Take. Ο mr. Chicken Picnic, Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού του εστιατορίου Reeza στο Rocabella Mykonos της Ρόης Καλφοπούλου, «χρωματίζοντας» τη κάρτα με ελληνικές comfort σπεσιαλιτέ. O Δημήτρης Κατσάνος που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από όπου κι αν έχει περάσει (Daios Cove, Catch κ.α) επιχειρεί στο εστιατόριο Laps του ξενοδοχείου Mykonos Riviera ένα bistronomy με μεσογειακές πινελιές και την Ελλάδα στο παιχνίδι. O Γιώργος Στυλιανουδάκης θα ρίξει πάλι fine dining γέφυρα μεταξύ Κρήτης και Μυκόνου στο ξενοδοχείο που ρεμβάζει έχοντας στα πόδια του τη μαγική παραλία του Paradise, μια και το ξενοδοχείο Gi δεν θα προλάβει να ανάψει φέτος τις μηχανές του. Την διάθεση για κυκλαδίτικη σπρετσατούρα με απεριτίβο, κρασιά και ωραίο ιταλικό τσιμπολόγημα δια χειρός Νουρλόγλου δείχνει και το Brunello που καταφτάνει στο νησί.

Τέλος, δείχνει μεγάλη δυναμική αυτό που έχει ετοιμάσει για αυτή τη σεζόν το La Meat Maison, όπου σε ένα πολύ ξεχωριστό showroom μέσα στο εστιατόριο οι επαγγελματίες της εστίασης θα κάνουν ένα ταξίδι που θα τους μυήσει στα…άδυτα των premium cuts.

Πηγή: fnl-guide.com