Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές γαστρονομικές έδρες στην Αθήνα, αφού συνδιάζει με απόλυτη επιτυχία, την άρτια τεχνική γνώση, τις πρώτες ύλες, την ποιότητα και φυσικά την εμπειρία.
Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις και οι σωστές εκτελέσεις, κάνουν το Ιθάκη ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του γαστρονομικού χάρτη, σε καιρούς συνεχών αμφισβητήσεων και αλλαγών.
Η καλόγουστη ατμόσφαιρα σε συνάρτηση με την θερμή φιλοξενία είναι τα αποτελέσματα των χειρισμών της διευθύντριας, Μανίνας Καραμανλή, λαμβάνοντας εύσημα όχι μόνο από τους πελάτες αλλά και από τους γευσιγνώστες, που κατά καιρούς το επισκέπτονται.
Υπάρχουν δύο επιλογές. Η διεθνής μεσογειακή και η ασιάτικη. Όποια και να επιλέξετε θα σας καλύψει πλήρως, αφού και τα δύο είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των καιρών.  Η wine list είναι από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου, αφού περιέχει πολλές ελληνικές και ξένες ετικέτες.
Ξεχωρίσαμε οριμένα signature dishes και μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι, από το δέσιμο των υλικών και της γεύσης, την γνώση της αφαίρεσης, αλλά και την σχέση ποιότητας και τιμής που είναι εξίσου σημαντικό.
Ξεκινήσαμε με σαλάτα, με γαρίδες, σολωμός, ανάμεικτη σαλάτα, φινόκιο, ραπανάκι, αβοκάντο βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Συνεχίσαμε με τα ορεκτικά. Επιλέξαμε τις καραβίδες, με κρέμα κολοκάσι, σπαράγγια της θάλασσας, μάνγκο βασιλικό, τα χτένια χαβιάρι sevruga σελινόριζα με βανίλιασάλτσα επσεριδοειδών, μήλο, πιπεριά καθώς επίσης και τις γαρίδες τεμπούρα, με σάλτσα gribiche και τα μπουγιαμπέσα με γαρίδα και καραβίδα. Ακουλούθησαν τα κυρίως. Το ριζότο με καραβίδες, κρέμα κολοκύθας και φρέσκια τρούφα αλλά και το λιγκουίνι, αστακοκαραβίδα, τομάτα σάλτσα αστακού και ούζο, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με εκμέκ (ελαφριά κρέμα μαστίχας, σορμπέ βύσσινο, ζελέ κεράσι) και cremeux λεμόνι yuzu (αφρός γιαούρτι, σορμπέ δθόσμο και τραγανές μαρέγκες).
INFO:
Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη