Ο τέλειος συνδιασμός του location, με την εμπειρία των αδελφών Πανά και το ταλέντο του chef, κάνουν το Island μοναδικό, από κάθε άποψη. Δικαιολογημένα, που από το 1994 θεωρείται, το πιο εμβληματικό club–restaurant της Αθήνας. Η μαγεία της Αθηναικής Ριβιέρας, οι χώροι αλλά και το άψογο επαγγελματικό service, συνθέτουν ένα τέλειο σκηνικό, κάνοντας σας συλλέκτες ιδανικών στιγμών!
Νίκος Σκλήρας
Γαστρονομικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, το παιχνίδι της αφαίρεσης να έχει την τιμητική του, ενημέρωση για τις διεθνείς τάσεις στο χώρο της γευσιγνωσίας και με οδηγό πάντα, την έμπνευση, ο Νίκος Σκλήρας, δίνει το δικό του στίγμα και κάνει την πρόκληση, να φαίνεται μηδαμινή σε ένα εστιατόριο, με μεγάλη ιστορία.
Ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε αλλά και να κρίνουμε πιάτα, με δυνατότητες. Η εκτέλεση ήταν σωστή και η ποιότητα με την αρμονία έδεσαν άψογα. Η σαλάτα με καβούρι, noodles, αγγούρι και sesame oil dressing, ήταν εξαιρετική. Συνεχίσαμε με τα sashimi σολομού, king crab salad και misso yuzu, τις γαρίδες tempura σε φύλλο κανταϊφι, με wasabi mayonnaise καθώς επίσης και με το χταπόδι σχάρας, με απόσταγμα από λευκό balsamico, σε φάβα Σαντορίνης.
Σειρά είχε ο slow baked σολομός με πουρέ πατάτας miso και spicy χυμό πράσινου μήλου. Η πεσκανδρίτσα boconcini, με sauce bearnaise σπανάκι και μυρωδικά όπως και τα χοιρινά φιλετάκια, με μανιτάρια, πουρέ πατάτας με πράσο, balsamic juice και μπισκότα παρμεζάνας, ήταν άριστα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι προτάσεις για sushi.
Η γευστική αρχειοθήκη που έχει φτιάξει ο chef, σε συνδιασμό με τις γαστρονομικές εξελίξεις πανελλαδικής εμβέλειας, καθιστούν το Island, εστιατόριο πρότυπο. Ερμηνεύοντας σωστά τα μηνύματα της εποχής, ο Νίκος, για άλλη μια φορά είναι μπροστά.
INFO:
Λεωφ. Ποσειδώνος 66, Βάρη 166 72
www.facebook.com/IslandAthensRiviera