HAPPY NEW BREAKFAST: ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ & ΤΑ BRUNCH ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ο καλός ο χρόνος από το πρώτο πρωινό ή brunch του έτους φαίνεται” θα μπορούσε να λέει μία γαστρονομική παροιμία που σκέφτηκε ο συντάκτης αυτού του άρθρου πριν λίγα λεπτά αλλά μάλλον αυτό θα ήταν υπερβολικό. Σε κάθε περίπτωση το task ανεύρεσης του πρώτου γεύματος της παρθενικής ημέρας του 2023 είναι κάτι που απασχολεί. Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα γευστικά αντίστοιχα projects στην Αθήνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YesHotelsGroup (@yeshotelsgroup)

Πρωινό και Festive Brunch στο “NEW Hotel”

Απόλυτα συνεπές στο ραντεβού του με όλους όσους επιθυμούν να γευτούν το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς, το “NEW Hotel” στρώνει πρωτοχρονιάτικο μπουφέ πρωινού από τις 07.00 έως και τις 10.30. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βασιλόπιτα, ποικιλία από σπιτικά οργανικά αρτοσκευάσματα, quiche με μανιτάρι και μασκαρπόνε, pancakes και αυγά.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το ξακουστό brunch του ξενοδοχείου τόσο στο “NEW Taste” όσο και στο “Art Lounge” με τις δημιουργίες του σεφ Μπάμπη Κουντούρη, που θα συνοδεύεται μάλιστα και με live DJ μουσική. Το NEW Taste smashed burger και το πληθωρικό steak sandwich, ο καγιανάς με χειροποίητο σύγκλινο και οι υπόλοιπες δημοφιλείς προτάσεις θα είναι εκεί, όπως ασφαλώς και το Bloody Mary Station για να τις πλαισιώσει.

Στο “The Zillers” για μισελενάτο πρωτοχρονιάτικο brunch 

Ο ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης (βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin) έχει δημιουργήσει ένα brunch menu με γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνήθη. Για την Πρωτοχρονιά, πέρα από αυτά που ήδη συζητιούνται -όπως το  burger με τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου ή το δελεαστικό διάφραγμα με αυγά μάτια και άχυρο πατάτας- ο σεφ θα λανσάρει και έξτρα πιάτα, προσαρμοσμένα στην περίσταση και στη λογική του main dish.

Πληθωρικό και γιορτινό brunch/lunch στο “Mercato” του “Four Seasons Athens”

Το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σερβίρεται εδώ είναι κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων, μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και το πρωί της Πρωτοχρονιάς, με μία απίστευτα ευρεία γκάμα γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων, που έχουν την υπογραφή των σεφ Sergio Favata και Roberto Canata.

Πιατέλες με antipasti, φρεσκοφτιαγμένες μπρουσκέτες, λαχταριστά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κορυφαίες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα φαραωνικό salad μπαρ είναι μόνο μερικά από όσα θα υπάρχουν στο χώρο του “Mercato”.

Πλούσιος μπουφές πρωινού στο “NJV Athens Plaza”

Ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος και οι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας του “Madame Fraise” ετοιμάζουν ένα πλούσιο μπουφέ πρωινού στο εστιατόριο “The Parliament”, για μία απολαυστική αρχή της νέας χρονιάς.

Festive Brunch Buffet στο “Le Grand Βalcon” του “St. George Lycabettus”

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle hotel α λα ελληνικά, το “St. George Lycabettus” δεν είναι μόνο ένα εμβληματικό όνομα της αθηναϊκής φιλοξενίας αλλά και ένα διαχρονικό happy όσο και νόστιμο place για την πρώτη ημέρα του έτους. Από τις 13.00 έως και τις 17.00, το New Year’s brunch buffet παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με μία τεράστια γκάμα επιλογών: Από χειμωνιάτικα λαχανικά με αμύγδαλα, καπνιστό σολομό, σαλάτα Warldorf και τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα μέχρι μοσχαρίσια φιλετάκια με πιπεράτη σάλτσα και αντίστοιχα χοιρινά με φασκόμηλο, ραβιόλι με ντομάτα και βασιλικό, ριζότο μανιτάρια και καρδιά σολομού με άνηθο και ούζο.

Παράλληλα θα υπάρχουν δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους από την nannuka.com, καθώς και προβολή παιδικής χριστουγεννιάτικης ταινίας στο σινεμά του ξενοδοχείου.

Στο “Grecotel Pallas Athena” για brunch buffet

Στο art boutique hotel, στην καρδιά της Αθήνας, η πρώτη ημέρα του νέου έτους -ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες 364- έχει μοντέρνα, chic διάθεση. Μετά τα λαμπερά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου συνεχίζεται με buffet brunch.

Brunch Πρωτοχρονιάς στο “Poseidon Athens”

Το ανακαινισμένο, φιλικά πολυτελές και easy­going ξενοδοχείο του Φαλήρου, με τη θαλασσινή αύρα και την πανοραμική θέα στον Αργοσαρωνικό, την Αίγινα, τη Σαλαμίνα και ολόκληρη την παραλιακή, ετοιμάζει ένα πληθωρικό brunch για την Πρωτοχρονιά.

Με πολλές κρύες επιλογές (πλατώ με καπνιστό σολομό, ποικιλίες ελληνικών και ευρωπαϊκών τυριών και αλλαντικών κ.α.) και προτάσεις με αυγά (σφουγγάτο Άνδρου, στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης κ.α.), vegan πιάτα καθώς και παραδοσιακές πίτες της Ηπείρου (μακαρονόπιτα με γαλοτύρι και καπνιστό τυρί Μετσόβου, κασιόπιτα με γιαούρτι και φέτα από Ζαγοροχώρια). Επίσης, θα υπάρχουν γλυκά από την ίδια γεωγραφική περιοχή (γιαννιώτικο κανταΐφι, πορτοκαλόπιτα Άρτας, καρυδάτα Πρεβέζης, ηπειρώτικη μουσταλευριά με κανέλα και σουσάμι, φλογέρες αμυγδάλου με ροδόνερο από Μέτσοβο) μαζί με πολλά ακόμη ελληνικά και διεθνή desserts.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr