Τα φιλοσοφικά βιβλία που γράφονται , με ιδιαίτερη λογοτεχνική δεξιότητα, είναι άπειρα. Το καθένα από αυτά έχει την δική του ιστορία. Συναισθήματα, εμπειρίες, δυναμισμός ψυχής, προσωπικότητες ιδιαίτερου σεβασμού και φυσικά ένας ιδιαίτερος λόγος προσέγγισης και απόψεων, συνθέτουν το παζλ, μιας ιστορίας που θα σας συναρπάσει και θα σας ταξιδέψει.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την μουσική και το ραδιόφωνο. Ιστορίες βγαλμένες μέσα από το πεντάγραμμο, του καλλιτέχνη και του στιχουργού.
Χρυσή ραδιοφωνική εκπομπή έζησε και η Ελλάδα, όπως όλες, οι Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή δυστυχώς διήρκεσε, μέχρι την εξέλιξη της τηλεόρασης και την ιδιωτικοποίηση της. Σε αυτή λοιπόν την εποχή, αγαπημένη ραδιοφωνική εκπομπή, σήμαινε: παραμονή στο σπίτι ή στο γραφείο, μαζί με λίγους και καλούς φίλους και απόλαυση αυτής.
Η ιστορία είναι πολύ μεγάλη και οι άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο είναι πάρα πολλοί. Εγώ θα σταθώ στον αγαπημένο μου τότε σταθμό τον ΚΛΙΚ FM 88.00
Που άλλαξε ριζικά την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου. Όλοι οι παραγωγοί είχαν την ίδια βραχνάδα, το ίδιο προφίλ, τους άρεσε το lifestyle, και η lounge μουσική.
Αλλά και τα πάρτι που έκανε σε γνωστά clubs της Αθήνας, όπως ήταν το Mercedes το Buzios και το Αμφιθέατρο του Βασίλη Τσιλιχρήστου, άφησαν εποχή και χαράχτηκαν στη μνήμη μας!
Ενδεικτικά αναφέρω ονόματα που έμειναν στην ιστορία και γνώρισαν την επαγγελματική καταξίωση, την οποιά βιώνουν ακόμη και σήμερα. Γιώργος Πανόπουλος, Σοφία Κιντή, Στάθης Παπούλιας, Νίκος Μουρατίδης, Αφροδίτη Σημίτη, Κοσμάς Δεβελέγκας, Σπύρος Παγιατάκης και φυσικά ο πρωτεργάτης Πέτρος Κωστόπουλος.
Τα στοιχεία τους; Ποιότητα, αιθηστική, σωστές προσεγγίσεις των θεμάτων.
Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι υπήρχαν και καθαρά ειδησεογραφικοί σταθμοί που είχαν το δικό τους κοινό. Ο νεοσυσταθείς TOP FM o FLASH και o SKAI.
Φυσικά η κριτική ήταν αναπόφευκτη και οι ανούσιες φιλοδοξίες μίας μερίδας κομπλεξικών, έπεφταν στο κενό, συστηματικά.
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.
Η οικονομική κρίση έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα το 2011, με αποτέλεσμα όλα τα δημιουργικά project, να πάνε πίσω. Εκδοτικοί Όμιλοι, δήλωσαν πτώχευση, δημοσιογράφοι απολύθηκαν εν ψυχρώ, ενώ λουκέτο μπήκε σε ιστορικά ραδιόφωνα της πόλης. Έξι χρόνια μετά, όπου η οικονομική κρίση εξακολουθεί να υφίσταται, βλέπουμε ένα πολύ μικρό φως στο τούνελ. Ας ελπίσουμε ότι είναι φως και δεν είναι κάποιο κερί από ταξιδιώτη.
Είμαι φανατικός του ManCode Radio, γιατί παίζει καταπληκτική μουσική, όλες τις ώρες της ημέρας, φτιάχνοντας τη διάθεση του ακροατή και δίνοντάς του, την εντύπωση, ότι βρίσκεται κάπου μακριά. Το μόνο του ελάττωμα, είναι πως οι ακροατές, μπορούν να το απολαύσουν, μέσω του συνδέσμου ManCode.gr.
Το κίνητρο για δημιουργία υπάρχει σε όλους του ανθρώπους. Αρκεί να το ενεργοποιήσεις την κατάλληλη στιγμή.
Το παραπάνω editorial γράφτηκε στο εστιατόριο Mask, του φίλου μου Αλέξανδρου Συρόπουλου. Ευτυχώς που διαθέτει μια καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, γιατί όλα αυτά που συζητήσαμε μας έκαναν αρκετά μελαγχολικούς.