Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας έχει απαιτήσεις! Οι προκλήσεις, είναι τεράστιες και ο ανταγωνισμός, είναι μεγάλος. Οι δοκιμές υψηλού επιπέδου, οι ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών, η τεχνική γνώση αλλά και η εμπειρία των chef, συνθέτουν ένα σκηνικό απόλαυσης και μοναδικών στιγμών.
Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των πελατών και τα ερεθίσματα της εποχής. Ο Γιάννης Στανιτσας. στο DEOS. βάζει την υπογραφή του σε ένα menu πρότυπο με την γνώση της αφαίρεσης και την σχέση ποιότητας και τιμής να πρωτοστατεί.
Ξεκινήσαμε την βραδιά γευσιγνωσίας με σαλάτα πολύχρωμης quinoa, που περιελάμβανε goji berries, λιναρόσπορο, ψιλοκομμένα λαχανικά, κρέμα αβοκάντο και γαρίδες σε κρούστα εσπεριδοειδών. Σειρά είχαν τα λουκουμαδάκια γαρίδας, που συνοδεύονται με πουρέ γλυκοκρέμμμυδου και κρέμα γιαούρτι.
Δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε το ταρτάρ ελληνικής γαρίδας, που ήταν εξαιρετικό. Ψιλοκομμένες φρέσκιες γαρίδες και μαριναρισμένες με βινεγκρετ περγαμόντο, που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και το ταρτάρ μπαρμπούνι. Ψιλοκομμένο και μαριναρισμένο σε ξύσμα εσπεριδοειδών, ανθό αλατιού, σχοινόπρασο και τρίμμα αυγοτάραχου.
Το πρώτο κυρίως πιάτο που επιλέξαμε ήταν το αρνάκι terina, με φρέσκα βότανα, τηγανιτό τραχανά, chips αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σαλάτα λεβάντας. Η επόμενη επιλογή μας, ήταν το χοιρινό iberico secreto, ταλιάτα μαριναρισμένο με πορτοκάλι, μπαχαρικά, φασκόμηλο, πουρέ σελινόριζας και αλμυρή πραλίνα φουντουκιού.
Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με το paris brest, τραγανό Σου γεμιστό με κρέμα φιστίκι Αιγίνης και raspberries σε συνδυασμό με παγωτό σορμπέ raspberries. Όπως λένε όμως, ένα ίσον κανένα, δεν αντισταθήκαμε και δοκιμάσαμε και το επιδόρπιο σοκολάτα DEOS. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια τριλογία σοκολάτας με σορμπέ Passion Fruit.
Οι σωστές εκτελέσεις, η αγαστή συνύπαρξη νεοτερισμών και το δέσιμο των υλικών αλλά και της γεύσης, έκαναν το DEOS, να γνωρίσει την επιτυχία από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του. Η winelist καλύπτει τις απαιτήσεις, ακόμη και των πιο απαιτητικών, πελατών. Η κράτηση επιβάλλεται.
INFO:
Λουίζης Ριανκούρ 64, Αθήνα
21 6004 5685