Η προσέγγιση σε ένα εστιατόριο που έχει ανεβεί επίπεδο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί απλούστατα «παντρεύει» με επιτυχία ποιότητα, αισθητική, εμπειρία, ταλέντο αλλά και τάσεις που επικρατούν στην μεσογειακή, με διεθνείς επιρροές, διεθνή γαστρονομική σκηνή. Υπέροχο περιβάλλον, ικανότατο service σε ένα συγκρότημα μοναδικό, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή. Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις από τον Χρύσανθο Μανωλόπουλο, οι ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών αλλά και η γνώση της αφαίρεσης, που διαπιστώσαμε στα πιάτα, μας κάλυψαν στο ακέραιο. Η κουζίνα είναι μεσογειακή με διεθνείς επιρροές.
Ξεκινήσαμε με το amuse bouche, το καλωσόρισμα του chef (ταρτάρ μυλοκόπι με κρεμά αβοκάντο, μαύρο σκόρδο και εστραγκόν). Συνεχίσαμε με τα ορεκτικά. Τόσο το βασιλικό καβούρι* με ταλιατέλες μάνγκο, λεμόνι mayer, σαλάτα κινόα και μαγιονέζα αρωματισμένη με tonga, το κανελόνι με σελινόριζα και γαρίδες, κρέμα καρύδας, κονφί πιπερόριζας και φύλλα κόκκινης μιζούνας, όσο και το vitello tonnato και καπνιστό χέλι, καπαρόφυλλα, νεαρά ραπανάκια με tartare πράσινου μήλου, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Από σαλάτα, επιλέξαμε την νισουάζ με κιτρινόπτερο τόνο, μαύρα τοματίνια, πούδρα ελιάς, αυγά ορτυκιού και βινεγκρέτ λευκού βαλσάμικου.
Το ριζότο, με σπαράγγια και καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, καθώς επίσης και το καλκάνι, με κρέμα λευκής μελιτζάνας sabayon πιπεριάς και tartare καπνιστής πατάτας, ήταν εξαιρετικά, τόσο σε γεύση όσο και σε ποσότητα. Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με την μους λευκής σοκολάτας με sorbet και φρούτα του δάσους ποσέ και τραγανά μαρεγκάκια βιολέτας.
INFO:
Grand Resort Lagonissi
40ο χλμ Αθηνών- Σουνίου
Captain’s House: 20:00-00:30 Πέμπτη-Τρίτη
Κρατήσεις στο τηλ. 22910 76000