ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ CHEF ΕΠΙΜΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ MENU ΤΗΣ AIR FRANCE

Οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin Régis Marcon και Guy Martin επιμελούνται τα νέα μενού στις πτήσεις της Air France.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι επιβάτες της Air France θα μπορούν να απολαμβάνουν νέα πιάτα που υπογράφονται από τον Régis Marcon στην κατηγορία θέσης «La Première class» και από τον Guy Martin στην «Business class», στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι (αλλά και ορισμένες μικρότερες).
Πιο αναλυτικά, ο τριάστερος Régis Marcon υπογράφει 2 νέα ορεκτικά και 7 κυρίως πιάτα για τους επόμενους τρεις μήνες. Πρόκειται για γαστρονομικές δημιουργίες φτιαγμένες με τα καλύτερα γαλλικά προϊόντα. Επιλέγοντας τον τριάστερο αυτό σεφ, η Air France θέλει να προβάλει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως πρεσβευτή της φίνας γαλλικής κουζίνας διεθνώς. Ο Régis Marcon προσφέρει στους πελάτες της La Première αυθεντική κουζίνα, εμπλουτισμένη με προϊόντα της εποχής.

Ορεκτικά
Τερίνα κοτόπουλου, τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο
Τερίνα πάπιας και άγριων μανιταριών τον Νοέμβριο

Κυρίως
Τον Οκτώβριο:
Μοσχάρι με μανιτάρια μορχέλλες και gratin πατάτας
Χτένια, ψητός αστακός και λαχανικά julienne

Τον Νοέμβριο:
Φιλέτο χριστόψαρου σε λευκή σάλτσα με λουίζα, κανθαρέλλες και σπανάκι
Μοσχαρίσιο κότσι
Κοτόπουλο με μαύρες μορχέλλες

Τον Δεκέμβριο:
Μπουγιαμπέσα με γατόψαρο και γαρίδες
Πάπια  pâté en croûte

Από την άλλη, στον Guy Martin εμπιστεύτηκε το μενού της Business Class για τους επόμενους τρεις μήνες, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Με αναχώρηση από το Παρίσι και κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και ορισμένων μεσαίων αποστάσεων, ο σεφ προσκαλεί τους επιβάτες να ανακαλύψουν την ποικιλία των 6 πιάτων, που είναι εμπνευσμένα από διεθνείς γεύσεις και ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες:
—Μπακαλιάρος, ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, πουρές κολοκυθιού με κάσιους, σάλτσα καρύδας αρωματισμένη με πιπέρι Espelette
—Μοσχάρι με τηγανητά άγρια μανιτάρια, αγκινάρα πουρέ και βιολογικά παντζάρια με σάλτσα φραγκοστάφυλου
—Τηγανητές γαρίδες, μπρόκολο με τζίντζερ, πουρές κολοκύθας με σάλτσα οστρακοειδών και μαϊντανού
—Ζυμαρικά orecchiette με καλαμάρι και ρόκα, ντομάτα αρωματισμένη με κόλιανδρο
—Ψητό στήθος φραγκόκοτας, πουρές καρότου και κάρδαμου, ριζότο οργανικής κόκκινης κινόα με χυμό κράνμπερι
—Μοσχάρι με πιπέρι Maniguette, πέννες με οργανικό καλαμπόκι, λαχανικά και κρεμμυδάκια baby

Πηγή: hommemagazine.gr