O Χριστόφορος Πέσκιας, βάζει την υπογραφή του σε ένα menu επιδόσεων και αισθητικής δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον. Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις, οι σωστές εκτελέσεις και οι ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών, συνετέλεσαν σε ένα ρεσιτάλ υψηλής μαγειρικής τεχνικής.

Η προσωπική κουζίνα υψηλών επιδόσεων, συμβαδίζει απόλυτα με την αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant. Η γνώση της αφαίρεσης, η σχέση ποιότητας και τιμής, αλλά και η καλόγουστη ατμόσφαιρα, με την θερμή φιλοξενία, καθιστούν το BALTHAZAR μοναδικό από όλες τις απόψεις.

Δοκιμάσαμε και τα δύο μενού.

Από την ασιατική κουζίνα μας άρεσαν πιο πολύ τα spicy tuna, το rock shrimp, το spicy salmon και φυσικά το salmom tartare και το cheviche. Συνεχίσαμε με τις σαλάτες. Η πράσινη ανάμεικτη σαλάτα και η σαλάτα quinoa με γαρίδες, ήταν το καλύτερο start, στην βραδιά γευσιγνωσίας. Από κυρίως επιλέξαμε το μυλοκόπι στην σχάρα, που ήταν εξαιρετικό και την σφυρίδα με κρούστα macadamia. O γλυκός επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με την τάρτα κανέλας, με παγωτό που ήταν θεϊκή! Και το δαχτυλίδι σοκολάτας, με σοκολάτα magnum, παγωτό τζίντζερ και κρέμα αμύγδαλο.

Το service κινείται μεθοδικά και αποτελεσματικά και ο ρόλος του Μάνου Πανταζή, στο εστιατόριο είναι καταλυτικός και πολύ λειτουργικός. Η κράτηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Όταν η ελληνική γαστρονομία ανέβαινε level, ο Χριστόφορος Πέσκιας δήλωνε παρών.

INFO:

Αναστασίου Τσόχα 27, Αθήνα 115 21

21 0644 1215

balthazar.gr

el-gr.facebook.com/pages/Balthazar

www.instagram.com/balthazar_athens

8
8