Σε ένα νεοκλασικό των αρχών του 20ου αιώνα που έχει ζήσει πολλές ιστορίες ανάμεσα στους τοίχους του, μετά από μια ιδιαίτερη μεταμόρφωση του χώρου, με βάση τις οδηγίες της ομάδας του Αρχιτέκτονα, Θανάση Χοχλιδάκη, εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να στεγάζεται, το εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar.
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις, να συνδυάζεις γεύσεις, παραδόσεις, ταλέντο αλλά και διάθεση, σε ένα menu που σκοπό έχει να καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών και όχι μόνο. Η λογική της μετατροπής, σε signature dishes, είναι δύσκολη, ο συγκεκριμένος όμως chef, διαθέτει μια ποιότητα, την οποία προσπαθεί να την καθιερώσει και το καταφέρνει σε όλα τα πιάτα.
Το menu στο Balcony Restaurant & Bar υπογράφει ο chef Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος με τα πιάτα του μας κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα είτε με συνταγές ξεχασμένες και όχι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό.
Ξεκινήσαμε τη ρεστοκριτική μας, με σαλάτα Μπαλκόνι. Το καπνιστό χταπόδι, με την μους καπνιστής μελιτζάνας και τον αφρό γλυκολέμονου καθώς επίσης το λαυράκι σε κρούστα αλατιού, όπως και το κριθαρότο με την εκπληκτική κολοκτύπα και η νοστιμάτατη σούβλα με μοσχάρι Black Angus, που παντρεύει το ελληνικό κοντοσούβλι με το βραζιλιάνικο τσουράσκο, ήταν άψογα σε αισθητική, γεύση αλλά και ποσότητα.
Όλα αυτά βέβαια συνδυασμένα με μια προσεγμένη wine list από τον ελληνικό αμπελώνα με το ασύρτικο, την μαλαγουζιά και το ξινόμαυρο να ξεχωρίζουν. Την ίδια στιγμή στο δεύτερο όροφο του νεοκλασικού, με μπαρίστικη διάθεση, έχετε, την δυνατότητα να διαλέξετε μέσα από την μεγάλη ποικιλία σε απλά αλλά και premium spirits.
INFO: