ΑΦΡΟΨΑΡΟ

Επιβλητική ατμόσφαιρα, με έναν φωτισμό πρότυπο το Αφρόψαρο κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Κύριο στοιχείο του χώρου, αποτελεί, το σκηνικό που δημιουργείται με τα παράθυρα, πάνω από έναν άνετο blue navy καναπέ, που επιτρέπουν την οπτική επικοινωνία με την ανοιχτή κουζίνα. Ο χώρος σε γενικές γραμμές είναι άνετος, το service κινείται σε επαγγελματικά πλαίσια και η wine list είναι εξαιρετική.

Το ψάρι έχει την τιμητική του αφού τις πρώτες κατευθύνσεις τις έδωσε ο executive chef, Γιάννης Στανίτσας, με τον Χαράλαμπο Αντωνίου να είναι σήμερα ο head chef και να δίνει πραγματικά ένα ρεσιτάλ ικανοτήτων. Νόστιμες εικαστικές συνθέσεις, οι ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών, με τις σωστές εκτελέσεις, συνθέτουν ένα menu πρότυπο, χωρίς υπερβολή. Μου άρεσε πολύ, η ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε, στην επιμελημένη απλότητα των πιάτων και φυσικά ήρθε η ώρα, για να ξεκινήσουμε την γευσιγνωσία.

Η σαλάτα Αφρόψαρο, με μπλε καβούρι και «αθηναϊκή» μαγιονέζα, τα boquerones, με μαριναρισμένο γαύρο πάνω σε μπρουσκέτα και το πιάτο με τσίρο ψητό, με φρεσκοτριμμένα πιπέρια και κρεμμύδι, ήταν μια δυνατή αρχή. Το carpaccio λαβράκι, με lime και αυγά χρυσής ρέγκας, τα χειροποίητα ντολμαδάκια με sashimi μαγιάτικο και το ceviche λαβράκι σε χυμούς εσπεριδοειδών και μάνγκο, μας απέδειξαν ότι ο Χαράλαμπος Αντωνίου, ηγείται σωστά της κουζίνας.

Ακολούθησαν η σουπιά crudo, σε χυμό από lime, με σφαιροποιημένο ponzu, το tartare τόνου, με passion fruit και mango και οι γαρίδες ψητές, με λάδι και μαγιονέζα λευκής τρούφας, ήταν εξίσου γευστικά.

Δεν μπορούσαμε όμως να μην δοκιμάσουμε την καραβιδόψυχα, σε τραγανή tempura και το χταπόδι στη σχάρα με τριλογία ταραμά. Το δείπνο μας, έκλεισε η θαλασσινή carbonara, με γαρίδα jumbo και guanciale και με το κριθαρότο με γαρίδες, μαγειρεμένο σε bisque. Το πολίτικο ekmek, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σε μια βραδιά, όπου για όλα φρόντισε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Βάκης Κασβίκης.

Από το 2017, που άνοιξε, έχει συνδέσει με απόλυτη επιτυχία, τιμές, ποιότητα, γαστρονομία, service και φροντίδα για τους πελάτες του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι για να το επισκεφτείς, η κράτηση πρέπει να γίνει μέρες πριν.