ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2025: ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 32η απονομή του σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, που έφερε στο προσκήνιο τη διαχρονική σχέση υψηλής γαστρονομίας και υψηλής μόδας και κορυφώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του «Gucci Osteria da Massimo Botura».

Ήταν μια βραδιά διαφορετική από κάθε άλλη: μια βραδιά γεμάτη λάμψη, υψηλή γαστρονομία, αλλά και… υψηλή μόδα! Στον αστραφτερό και ολοκαίνουριο χώρο του “Asteria Domus”, με την αθηναϊκή ριβιέρα να απλώνεται μεγαλειώδης έξω από τις τζαμαρίες και την πρώιμη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα να φροντίζει για την ανεβασμένη διάθεση των λαμπερών προσκεκλημένων, ήταν μια βραδιά όπου οι κορυφαίοι μας σεφ, οι πιο τολμηροί μας εστιάτορες, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συναντήθηκαν για να ανακαλύψουν μαζί τις κορυφαίες γαστρονομικές διευθύνσεις της Ελλάδας: τα 45 εστιατόρια που απέσπασαν φέτος τις διακρίσεις των Χρυσών Σκούφων και τα 23 που απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch, παράλληλα με δύο ακόμη ειδικά βραβεία. Αλλά και.. για να ανακαλύψουν τις εκλεκτικές συγγένειες της υψηλής γαστρονομίας με την υψηλή μόδα, με αποκορύφωμα το εξαιρετικό dinner de gala, που υπέγραψαν οι executive chefs της μισελενάτης “Gucci Osteria da Massimo Bottura” στη Φλωρεντία, Karime López και Takahiko Kondo.

Πηγή : athinorama.gr

10
10