ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΑΣΕ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του όπως και το τέλος των διακοπών για τους περισσότερους. Αφήνει όμως σε όλους εκτός από κάποιες ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις και πολλές δυσάρεστες σκέψεις. Βλέπετε μέσα σε όλα τα δύσκολα που περνάμε χρόνια τώρα για άλλο ένα καλοκαίρι οι φωτιές ξεπέρασαν τις 4.000 καίγοντας κυριολεκτικά την Αττική ενώ από την άλλη η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία. Φυσικά όλα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά πως κάποιοι, συγκεκριμένοι, κινούν τα νήματα και οι υπόλοιποι είμαστε απλά έρμαιο στις επιθυμίες του οι οποίες διαμορφώνουν ουσιαστικά την ζωή μας.

Ήταν ομολογουμένως ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους περισσότερους. Για παράδειγμα ο εφοπλιστικός κλάδος που άλλη μια χρόνια τα έσοδα του αυξήθηκαν αισθητά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να έχουν εκτοξευθεί. Το ίδιο συνέβη και στον τουριστικό κλάδο που για κάποιον λόγο προτιμάει τους ξένους από τους Έλληνες τουρίστες

Η σεζόν ξεκινάει με φουλ ρυθμούς προετοιμασίας. Νέα σχέδια καταστρώνονται, τα κανάλια ετοιμάζουν πυρετωδώς τα νέα τους προγράμματα με μεταγραφές και νέες εκπομπές έχοντας πάντα στόχο να κερδίσουν τον ανταγωνισμό. Τα σχολεία άνοιξαν με τα χρόνια προβλήματα τους, σε υποδομές  σε εκπαιδευτικούς να είναι ακόμα πιο αυξημένα χωρίς να διαφαίνονται λύσεις στον ορίζοντα.Τα ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με τις ελλείψεις να δημιουργούν τεράστια προβλήματα και τις συνθήκες να είναι πια απαράδεκτες εώς και απάνθρωπες τόσο για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός όπως κάθε χρόνο εξήγγειλε τις δηλώσεις του από την ΔΕΘ αφήνοντας με την απορία για πολλά θέματα στα οποία αναφέρθηκε. Σε μια ομιλία που όλα ακούγονταν θετικά και καλώς καμωμένα.

Εν τω μεταξύ σε κάθε νοικοκυριό γίνονται οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και υπολογισμοί για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν ακόμα πολύ δύσκολο, όπως διαφαίνεται, χειμώνα. Με το άγχος της θέρμανσης και της ενέργειας προ των πυλών. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εδώ και καιρό έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και έρχονται από κοντά και αυτοί του φυσικού αερίου! Για να μην αναφερθούμε στο πρόβλημα της λειψυδρίας που εμφανίστηκε εν μέσω καύσωνα και συνεχίζεται δυσχεραίνοντας την καθημερινότητας μας.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια έχουμε και τους Τούρκους με τις γνωστές τακτικές τους. Αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τους το Famagusta δίνοντας την δική τους ερμηνεία φυσικά.

Έχοντας μπροστά μας πολλές προκλήσεις και προβλήματα να αντιμετωπίσουμε πολλοί θα πουν ότι η κριτική είναι εύκολη και πολλές φορές άδικη και υπερβολική.  Δεν πρόκειται για κριτική όμως παρά μόνο για την άποψη ενός πολίτη που απλά την εκφράζει και που σαφώς εκπροσωπεί και την μεγαλύτερη μερίδα ενός λαού που εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται ακατάπαυστα…

Καλό μας χειμώνα λοιπόν!!!