TO ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ LA MEAT MAISON ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ

Με ένα ολοκαίνουργο και λαχταριστό μενού που υπογράφει ο meat master Μιχάλης Μερζένης, την premier league των κοπών, αποκλειστικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο και τη signature απροσποίητα κομψή και πηγαία φιλική ατμόσφαιρα του εστιατορίου La Meat Maison στην Κηφισιά, δεν είναι να απορείς που η φετινή τάση της εστίασης στην Αθήνα θα είναι «meat is the new black!».

Το La Meat Maison κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και δεν σβήνει κεράκι στην τούρτα του. Αντίθετα, ανάβει νέες φωτιές στο καθιερωμένο στέκι των meat lovers στην Κηφισιά.
Με νέο σεφ τον γητευτή των κρεάτων Μιχάλη Μερζένη και ένα ολοκαίνουργο μενού όπου πρωταγωνιστούν οι καλύτερες συλλογές κοπών από όλον τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την καθηλωτική ποιότητα της πρώτης ύλης σε όλες του τις προτάσεις, το brand που είναι συνώνυμο με τις δυνατές εμπειρίες κρεοφαγίας, έρχεται φέτος να αποδείξει ότι το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει το La Meat Maison», δεν είναι τίτλος που του αποδόθηκε τυχαία.

Ο νέος κατάλογος κινείται σε comfort ρυθμούς με τα πιάτα – από το flat bread (με κυανό τυρί, φρέσκια τρούφα εποχής και πράσινο μήλο), τα short-ribs παστίτσιο (με φρέσκα ζυμαρικά, κρέμα τυριού μετσοβόνε και μανιτάρι πορτσίνι) και το chef’s rossini (με olive fed wagyu, foie gras, φρυγανισμένο brioche και πιπεράτη σάλτσα κόκκινου κρασιού) μέχρι το ιδιαίτερο beef foie gras (με λάδι wagyu, cranberries, τσιπς πράσο και συνοδευτικό ψωμί brioche) και τον γύρο αρνί (με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, chimichurri και γιαούρτι με κύμινο) – να «αρθρώνουν» μια ολοκαίνουργια γαστρονομική διάλεκτο γλώσσα, με επιρροές από τα «γλωσσάρια» της ελληνικής, της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

«Θεωρούμε ότι το La Meat Maison και ο Μιχάλης Μερζένης είναι το ιδανικό ταίριασμα» δηλώνει ο συνιδιοκτήτης Christian El Helou και συνεχίζει «Στο νέο μας μενού εμπεριέχεται μια ευρύτερη γκάμα από premium κρέατα -από αρνί και κοτόπουλο έως βοδινό-, τα οποία γίνονται ταυτόχρονα πρέσβεις των θεμελιωδών αξιών του brand που δεν είναι άλλες από τη δέσμευσή μας για εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και τη δημιουργία κορυφαίων γευστικών εμπειριών».

«Σε αυτό το μενού» εξηγεί με τη σειρά του ο Μιχάλης Μερζένης «ακολουθήσαμε όλες τις νέες τάσεις που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, κατά το δυνατό ντόπια προϊόντα και επιλογές από μικροπαραγωγούς. Ενώ, εξακολουθούμε να «υποκλινόμαστε» στον πρωταγωνιστή αυτών των τραπεζιών, που δεν είναι άλλος από τις εξαιρετικές κοπές (τις οποίες αλλάζουμε στο μενού σε τακτά χρονικά διαστήματα), την ίδια ώρα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε απλές και καθαρές γεύσεις, προκειμένου να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο αυτό τον απόλυτο ηγέτη του brand, το κρέας στην υψηλότερη ποιότητά του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτα πολύχρωμα, ενδιαφέροντα, ταξιδιάρικα και που -πολλά- διαθέτουν και μια παιχνιδιάρικη διάθεση διάδρασης».

Κι είναι αυτό το παιχνίδι της διάδρασης που πλέον έχει μεταμορφώσει και το εσωτερικό του concept store του La Meat Maison της Κηφισιάς και επέβαλε την αντικατάσταση των κλασικών βιτρινών με ξύλινους πάγκους… (δια)δράσης. Εδώ, όπου εξακολουθούν να πωλούνται οι μοναδικές κοπές – πολύτιμη συλλογή της κρεατολαγνικής μπράντας, αλλά και οι σαμπάνιες και τα κρασιά και όλα τα plus ones (από σάλτσες και μπαχαρικά μέχρι λάδια και ζυμαρικά) που θα απογειώσουν ένα γεύμα σε κρέας σε μία μοναδική εμπειρία γεύσης, οι καθημερινές αγορές γίνονται πλέον μια άμεση, προσωπική (και προσωποποιημένη) εμπειρία.

Πηγή : travel.gr