Όσα εστιατόρια έχουν την υπογραφή του executive chef, Απόστολου Αλτάνη, η επιτυχία, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Στο συγκεκριμένο υπογράφει ένα αξιόλογο μενού με μεσογειακές καταβολές, ελληνικότητα και στοιχεία που δείχνουν την εμπειρία του αλλά και την διάθεση για δημιουργία του. Με καλαισθησία, σωστές εκτελέσεις και αγαστή συνύπαρξη νεωτερισμών, πετυχαίνει το δέσιμο των υλικών και της γεύσης. Άλλη μία δυνατή γαστρονομική έδρα, με σπεσιαλιτέ που κυριολεκτικά αφήνουν το αποτύπωμα τους στον ουρανίσκο, στον κάθε πελάτη που το επισκέπτεται.
Ξεκινήσαμε την γευσιγνωσία μας, με σμυρνέικα κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με τσαλαφούτι και σπετσέρικο, βαρένικα αστακού με πικάντικη σάλτσα σαγανάκι, κρέμα κατσικίσιου τυριού και λάδι ρίγανης. Από σαλάτες επιλέξαμε την βαλεριάνα με ποικιλία μανιταριών, κροκέτες παλαιωμένης γραβιέρας με τρούφα και ντρέσινγκ μήλου. Από κυρίως πάντα και με τις ευλογίες του chef δοκιμάσαμε, μπριζολάκι μαύρου χοίρου και σιγοψημένη πανσέτα, πουρές σέλινου και πράσου. Και από θαλασσινά επιλέξαμε, το λαβράκι φιλέτο με χειμερινά λαχανικά και λαδολέμονο.
Το συμπέρασμα, μετά το τέλος της βραδιάς, ήταν ότι για δύο ώρες βρισκόμασταν σε μία πανδαισία γεύσεων και εμπειριών. Δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε, τα εξαιρετικά επιδόρπια του Ambrosia. Η τάρτα μήλων Καστοριάς, ντακουαζ με Κορινθιακές σταφίδες, σος ανγκλεζ και παγωτό βανίλια καθώς επίσης η μολε σοκολάτας μπιτερ, με παγωτό βανίλια και σος σοκολάτας, καθώς και η παραδοσιακή τιραμισού, με σάλσα εσπρέσο, τραγανό τουιλ και χαρούπι Κρήτης, ήταν ο επίλογος σε μια εξαιρετική βραδιά.
Σταθερή αξία η wine list, με πολλές ελληνικές και ξένες ετικέτες. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και καθαρά επαγγελματικά.