Το ιστορικό στέκι στην Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, που τα προηγούμενα χρόνια, φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας και όχι μόνο, γράφει ξανά την δική του ιστορία σαν Athenee, με τον executive chef, Νίκο Σκλήρα, να δημιουργεί ένα μενού με υψηλή αισθητική, εμπειρία, σωστές εκτελέσεις και αγαστή συνύπαρξη νεωτερισμών, με σκοπό την ικανοποίηση της πελατείας του. Σε ένα περιβάλλον καθαρά ευρωπαϊκό και αρκετά φιλόξενο.
Πρόκειται για μία δυνατή γαστρονομική έδρα, με έμφαση την λεπτομέρεια, στις νόστιμες εικαστικές συνθέσεις αλλά και στην σχέση ποιότητας και τιμής, που είναι εξαιρετική.
Δεν επέλεξα το συγκεκριμένο εστιατόριο τυχαία για το δείπνο της Παρασκευής. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι κριτικές που είχαν φτάσει στα αυτιά μου ήταν πάρα πολύ θετικές.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο άψογης αισθητικής χώρος, φιλοξενεί, στους τοίχους του, έργα διάσημων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που εναλλάσσονται τακτικά.
Ξεκινήσαμε με την quinoa, με μαριναρισμένο σολομό και λαχανικά και με τα χτένια, που ήταν ελαφρά ψημένα, με κόκκινες γαρίδες, με dashi sauce σε thai coconut velouté. Συνεχίσαμε με το καλαμάρι αρωματισμένο με ούζο και φρέσκο βασιλικό, επάνω σε sticks πατάτας. Το risotto μιλανέζε με κρόκο Κοζάνης και το risotto με τυρί pecorino, πιπέρι & φρέσκια τρούφα, ήταν εξαιρετικά. Ο βακαλάος, με το καρότο, τα μύδια και τα σπαράγγια της θάλασσας καθώς επίσης και το αρνάκι γάλακτος σιγομαγειρεμένο, με τον πουρέ γλυκοπατάτας, παστινάκι & sauce από visanto, ήταν άριστα τόσο σε γεύση όσο και σε εκτέλεση. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν ο σολομός, με τόνο, avocado, tobiko wasabi, cream cheese, teriyaki sauce και τα rolls σολομού με ανανά, σουσάμι και teriyaki sauce. Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με την κρέμα λεμονιού, με κόκκιvα φρούτα, lime sorbet και biscuit sablé και την πάβλοβα.
Όταν το deadline γίνεται προϋπόθεση, ο Νίκος Σκλήρας, δίνει ρεσιτάλ ικανοτήτων σε μια σκηνή απαιτήσεων. Βρίσκει την χρυσή τομή, ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, κάνοντας την ανάγκη απαραίτητη προϋπόθεση. Οι δεξιότητες και οι φιλοδοξίες του, συνοδεύονται από τις κατάλληλες μουσικές επιλογές, σε ένα ονειρικό περιβάλλον. Εξαιρετικό το brunch, όπως και τα cocktail αλλά και ο κόσμος που το επισκέπτεται.
INFO:
Βουκουρεστίου 9, Αθήνα 106 71
Τηλέφωνο: 21 0325 1430