Με την δεύτερη μου επίσκεψη στο εστιατόριο διαπίστωσα ότι το menu είναι πιο συγκροτημένο και ουσιώδες. Επικρατεί η λογική, οι ποσότητες είναι σωστές, καθώς επίσης και οι συνδυασμοί υλικών άψογες, ενώ η εμπειρία και η καλαισθησία, με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο. Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις που δοκίμασα, στηρίζονται, στο ταλέντο του chef, αλλά και στις ανάγκες των πελατών. Ο δυναμισμός, έχει να κάνει ως επί το πλείστον με το έμψυχο δυναμικό, αλλά και το γρήγορο και αποτελεσματικό του service. Η wine list είναι πλήρης.
Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας με την “40” mango caesar salad (ανάμεικτη σαλάτα, κοτόπουλο, μπρόκολο, τραγανή πανσέτα, κρουτόν). Μια δυνατή εισαγωγή, που μας έκανε να έχουμε απαιτήσεις, για την συνέχεια. Αμέσως περάσαμε, στα ορεκτικά. Tuna tartare (κιτρινόπτερος τόνος, πόνζου, σταφύλι, κρέμα γουασάμπι) και tuna tataki (τόνος, καραμέλα γουασάμπι, φύκια, καλαμπόκι). Η τραγανή πάπια (χοϊσίν, πόμελο) καθώς επίσης και το pomelo the lobster (αστακός βοστόνης, αγκινάρες ιερουσαλήμ, τσορίθο Bellota), ήταν τα πιάτα που μας έκαναν να δώσουμε συγχαρητήρια στον Γιάννη Μαρακάκη και στο επιτελείο του, για την άψογη οργάνωση του εστιατορίου. Κλείνοντας επιλέξαμε, την τάρτα λεμόνι (μαρέγκα, σορμπέ ράσμπερυ) και το summer black forest (μπράουνις, μους πραλίνα, παγωτό γιαούρτι – αγριοκέρασο), τα οποία και τα δυο τόσο οπτικά όσο και ποσοτικά, ήταν υπέροχα.
Ευχαριστούμε θερμά την Έλλη Χριστοδούλου για την άψογη συνεργασία της!
INFO:
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη 166 71